αντιβιωση ποσες μερες | meliane αντισυλληπτικα | προγναθισμος σιδερακια | κυστη και ιγμορειο | αρρυθμιες αιτια

Νέα μέθοδος διάγνωσης του καρκίνου του παχέος εντέρουΝέα επαναστατική μέθοδο έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του παχέος εντέρου, ανακάλυψαν Αμερικανοί επιστήμονες της κλινικής Mayo στο Ρότσεστερ της Μινεσότα. Η τεχνική, η οποία εφαρμόζεται στη νέα αυτή μέθοδο, σε συνεργασία με τα φαρμακευτικά εργαστήρια EXACT, αναζητά να βρεί μία ποικιλία των μεταλλάξεων του γενετικού κώδικα, που σχετίζονται με τον καρκίνο στο παχύ έντερο και εντοπίζει στα κόπρανα, καρκινικά κύτταρα, που προέρχονται είτε από κακοήθεις όγκους, είτε από προκαρκινικούς πολύποδες, που βρίσκονται στο εσωτερικό τοίχωμα του παχέος εντέρου. Δεδομένου ότι υπολογίζεται, πως η έγκαιρη διάγνωση αυτού του είδους καρκίνου οδηγεί σε ένα πολύ υψηλό ποσοστό θεραπείας, της τάξεως του 95%, γίνεται αντιληπτή η σπουδαιότητα της νέας μεθόδου, η οποία σημειωτέον είναι πολύ λιγότερο ενοχλητική από τις συνήθεις μεθόδους, που ακολουθούνται σήμερα.

Σήμερα τα τεστ που γίνονται στα κόπρανα, αποσκοπούν στην ανίχνευση στοιχείων αίματος. Οι πολύποδες όμως δεν προκαλούν πάντα αιμορραγία. Το συγκεκριμένο τεστ έγινε συνολικά σε 61 ασθενείς, οι οποίοι είχαν ή καρκίνο ή πολύποδες, γεγονός όμως που αγνοούσαν οι ιατροί, που προέβησαν στις σχετικές αναλύσεις. Μετά την ολοκλήρωση των αναλύσεων η εξέταση εντόπισε σε ποσοστό 91% τις περιπτώσεις των ασθενών με καρκίνο και σε ποσοστό 73% τις περιπτώσεις των ασθενών με πολύποδα. Μετά από αυτά τα αποτελέσματα οι αμερικανοί επιστήμονες υπόσχονται ότι το νέο αυτό τεστ, που εντοπίζει μικροσκοπικά τα καρκινικά κύτταρα στα κόπρανα θα γίνει ίσως ο ακριβέστερος τρόπος διάγνωσης του καρκίνο στο παχύ έντερο και μπορεί να σώσει χιλιάδες ζωές.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.