βουβωνοκήλη | Σηπτικη αρθριτιδα | λιγο αιμα στην περιοδο τι σημαινει | φιλτρο τσιγαρου | συγγενη καρδιοπάθεια

ΥΠΑ: Ακίνδυνα τα ραντάρ στη Θάσο - Αντιδρούν οι κάτοικοιΜε πρωτοβουλία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας διενεργήθηκε ενημερωτική σύσκεψη σχετικά με την εγκατάσταση ραντάρ στο νησί της Θάσου. Σύμφωνα με δηλώσεις του υποδιοικητή της ΥΠΑ κ. Γ.Σουλαδάκη, του καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ.Σάχαλου, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την διενέργεια της μελέτης για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία και του κ. Κουρούνη υπεύθυνου για όλα τα συστήματα, που έχουν εγκατασταθεί στη χώρα μας (ραντάρ, σύστημα απεικόνισης πληροφοριών, σχέδια πτήσεων κλπ) και επικεφαλής του προγράμματος εγκατάστασης ραντάρ ‘Δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας από την εγκατάσταση του ραντάρ. Η λειτουργία του δεν θα προκαλέσει επιπτώσεις, ούτε στο περιβάλλον, ούτε στην υγεία των κατοίκων της Θάσου’. Αξιοσημείωτη είναι η απουσία από τη σύσκεψη του δημάρχου της Θάσου κ. Μερέση και των περισσοτέρων μελών του δημοτικού συμβουλίου και της συντονιστικής επιτροπής αγώνα, η οποία είχε ήδη ενημερώσει ότι δεν επρόκειτο ούτε ο δήμαρχος ούτε και οι ίδιοι να παραστούν.

Ο καθηγητής κ. Σάχαλος δήλωσε ‘Ελέγξαμε στο σημείο του όρους, όπου θα τοποθετηθεί το ραντάρ, το υπάρχον ηλεκτρομαγνητικό πεδίο και γενικότερα όλη την περιοχή της Θάσου. Κάναμε μετρήσεις, οι οποίες διήρκεσαν όλη τη μέρα μέχρι αργά το βράδυ. Μετρήσαμε κάθε είδους επιβάρυνση, γιατί θέλαμε να δούμε ποιο είναι το επίπεδο της όχλησης στην περιοχή. Σε δεύτερη φάση πήραμε όλες τις προδιαγραφές που μας έδωσε η ΥΠΑ, βάσει των οποίων διερευνήσαμε ποια θα είναι η όχληση της περιοχής (από άποψη ηλεκτρομαγνητικής), κάνοντας όλες τις προβλέψεις και μάλιστα στις δυσμενέστερες δυνατές συνθήκες, που δεν πρόκειται ποτέ να υπάρξουν’. Επιπλέον ο υποδιοικητής της ΥΠΑ ανέφερε ότι ‘.. βελτιώνουμε τις υποδομές στα αεροδρόμια, για να μπορούμε να παρακολουθήσουμε και τις σύγχρονες απαιτήσεις, που έχουν τόσο οι αεροπορικές εταιρίες, όσο και οι επιβάτες, αλλά και για τις απαιτήσεις, που έχει η διεθνής αεροναυτιλία στην περιοχή του FIR Αθηνών, που η ΥΠΑ, και γενικότερα η Ελλάδα, είναι υπεύθυνη για να παρέχει αυτή την ασφαλή κυκλοφορία, να κατασκευάσουμε τις κατάλληλες υποδομές, αλλά και να καλύψουμε τις εθνικές ανάγκες, που καλύπτονται μέσα από την εγκατάσταση των ραντάρ’. Επιπλέον τόνισε ότι ραντάρ ανάλογα με αυτό που τοποθετείται στη Θάσο, υπάρχουν ή εγκαθίστανται και σε άλλες πόλεις. ‘Είναι μια σειρά από ραντάρ, τα οποία η ΥΠΑ δεν τα εγκαθιστά όπου θέλει, αλλά εκεί, όπου οι μελέτες οδηγούν, προκειμένου να καλυφθεί ο ελληνικός εναέριος χώρος με διπλή ή τριπλή κάλυψη, ώστε η ασφάλεια και οι πληροφορίες, που θα έχουμε να είναι αυτές που πρέπει να είναι’.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.