Πανελλήνιος Ερανος Ερυθρού Σταυρού: ‘Παντού στην ανάγκη’

Πανελλήνιος Ερανος Ερυθρού Σταυρού: 'Παντού στην ανάγκη'Αρχίζει σήμερα, Τετάρτη 1η Νοεμβρίου, ο ετήσιος Πανελλήνιος Ερανος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ο οποίος πρόκειται να διαρκέσει, έως και τις 30 Νοεμβρίου. Το φετινό σύνθημα είναι ‘παντού στην ανάγκη’ και υποδηλώνει τον ανθρωπιστικό ρόλο του κινήματος αυτού. Στόχος του συνθήματος είναι η ευαισθητοποίηση της φιλανθρωπίας, του αλτρουισμού και του εθελοντισμού, όλων των Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι καλούνται να συνδράμουν και να συνεισφέρουν σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού τονίζεται ότι ‘Ο ανθρωπιστικός ρόλος του ιστορικότερου και μεγαλύτερου διεθνούς κινήματος κοινωνικής προσφοράς, καταλυτικός σε δύσκολες στιγμές, ενισχύεται από τη στήριξη, από τη συμπαράσταση όλων. Σ’ αυτό το κόσμο, αυτό που περισσεύει, τελικά, είναι ο ανθρώπινος πόνος. Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταύρος -εσείς και εμείς- έχουμε, υποχρέωση να βρισκόμαστε εκεί’.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός αποτελεί τμήμα της Διεθνούς Ομοσπονδίας του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου που ιδρύθηκε το 1876 από τον Ελβετό Ερρίκο Ντυνάν και σήμερα αριθμεί 175 Εθνικούς Συλλόγους. Πρόκειται για έναν μη κερδοσκοπικό, καθαρά ανθρωπιστικό οργανισμό που βασίζεται στον εθελοντισμό, ελεύθερο από φυλετικές, πολιτιστικές, θρησκευτικές και πολιτικές προκαταλήψεις. Αν και αρχικά δημιουργήθηκε για να προσφέρει βοήθεια στους τραυματίες και στα θύματα του πολέμου ανεξαρτήτως εθνικότητας, στη συνέχεια πρόσφερε ανεκτίμητες υπηρεσίες στη βελτίωση της υγείας, την πρόληψη της ασθένειας και την απάλυνση του πόνου, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης.

Πανελλήνιος Ερανος Ερυθρού Σταυρού: 'Παντού στην ανάγκη'Το Ελληνικό τμήμα της οργάνωσης πέρα από το καθημερινό αθόρυβο έργο του -περίθαλψη προσφύγων, η κατ’ οίκον νοσηλεία, οι διασώσεις, οι εθελοντικές αιμοδοσίες, η παράδοση μαθημάτων παροχών πρώτων βοηθειών- ήταν παρόν προσφέροντας οικονομική και ηθική βοήθεια σε όλες τις περιπτώσεις που έκτατες καταστάσεις έπληξαν την χώρα μας. Πιο πρόσφατο παράδειγμα οι καταστροφικοί σεισμοί που έπληξαν την Αττική. Οταν λοιπόν οι εθελόντριες αδελφές κτυπήσουν την πόρτα σας σκεφτείτε ότι και η πιο μικρή προσφορά θα συμβάλλει στο έργο τους και δεν θα πάει χαμένη.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση