τα τρισαμινας ποτέ ανεβενουν | ιογενη ιωση μωρο | βρωμια στον αφαλο με οσμη κοπρανων | ηπατιτιδα α

Πανελλήνιος Ερανος Ερυθρού Σταυρού: 'Παντού στην ανάγκη'Αρχίζει σήμερα, Τετάρτη 1η Νοεμβρίου, ο ετήσιος Πανελλήνιος Ερανος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ο οποίος πρόκειται να διαρκέσει, έως και τις 30 Νοεμβρίου. Το φετινό σύνθημα είναι ‘παντού στην ανάγκη’ και υποδηλώνει τον ανθρωπιστικό ρόλο του κινήματος αυτού. Στόχος του συνθήματος είναι η ευαισθητοποίηση της φιλανθρωπίας, του αλτρουισμού και του εθελοντισμού, όλων των Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι καλούνται να συνδράμουν και να συνεισφέρουν σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού τονίζεται ότι ‘Ο ανθρωπιστικός ρόλος του ιστορικότερου και μεγαλύτερου διεθνούς κινήματος κοινωνικής προσφοράς, καταλυτικός σε δύσκολες στιγμές, ενισχύεται από τη στήριξη, από τη συμπαράσταση όλων. Σ' αυτό το κόσμο, αυτό που περισσεύει, τελικά, είναι ο ανθρώπινος πόνος. Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταύρος -εσείς και εμείς- έχουμε, υποχρέωση να βρισκόμαστε εκεί'.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός αποτελεί τμήμα της Διεθνούς Ομοσπονδίας του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου που ιδρύθηκε το 1876 από τον Ελβετό Ερρίκο Ντυνάν και σήμερα αριθμεί 175 Εθνικούς Συλλόγους. Πρόκειται για έναν μη κερδοσκοπικό, καθαρά ανθρωπιστικό οργανισμό που βασίζεται στον εθελοντισμό, ελεύθερο από φυλετικές, πολιτιστικές, θρησκευτικές και πολιτικές προκαταλήψεις. Αν και αρχικά δημιουργήθηκε για να προσφέρει βοήθεια στους τραυματίες και στα θύματα του πολέμου ανεξαρτήτως εθνικότητας, στη συνέχεια πρόσφερε ανεκτίμητες υπηρεσίες στη βελτίωση της υγείας, την πρόληψη της ασθένειας και την απάλυνση του πόνου, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης.

Το Ελληνικό τμήμα της οργάνωσης πέρα από το καθημερινό αθόρυβο έργο του -περίθαλψη προσφύγων, η κατ' οίκον νοσηλεία, οι διασώσεις, οι εθελοντικές αιμοδοσίες, η παράδοση μαθημάτων παροχών πρώτων βοηθειών- ήταν παρόν προσφέροντας οικονομική και ηθική βοήθεια σε όλες τις περιπτώσεις που έκτατες καταστάσεις έπληξαν την χώρα μας. Πιο πρόσφατο παράδειγμα οι καταστροφικοί σεισμοί που έπληξαν την Αττική. Οταν λοιπόν οι εθελόντριες αδελφές κτυπήσουν την πόρτα σας σκεφτείτε ότι και η πιο μικρή προσφορά θα συμβάλλει στο έργο τους και δεν θα πάει χαμένη.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.