δικεφαλος μυς | εξεταση αιματος για αμυγδαλιτιδα | παραισθήσεις | κολικος εντερου | οξονη στα ουρα αιτια

Φυλλικό οξύ πρέπει να παίρνουν όλες οι μέλλουσες μητέρεςΟι περισσότερες γυναίκες σήμερα δε γνωρίζουν ότι η πρόσληψη φυλλικού οξέος πριν και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο διαταραχών του νευρικού σωλήνα του εμβρύου. Το υπουργείο υγείας της Μεγάλης Βρετανίας ανακοίνωσε ότι μία στις πέντε γυναίκες που βρίσκονται στην αναπαραγωγική ηλικία, δε γνωρίζουν τίποτα για τις πιθανές ευεργετικές ιδιότητες του φυλλικού οξέος, ενώ έχει κάνει συστάσεις στις γυναίκες που προσπαθούν να αποκτήσουν παιδι ή είναι έγκυες, να παίρνουν συμπληρώματα φυλλικού οξέος.
Ενώ οι διαταραχές του νευρικού σωλήνα πλήττουν περισσότερα από 2000 μωρά, κάθε χρόνο στη Μεγάλη Βρετανία, μόλις το 15 % των γυναικών που έμειναν έγκυες ή που προσπάθησαν να αποκτήσουν παιδί, πήραν συμπληρώματα φυλλικού οξέος.

Στη δημοσκόπηση που έγινε, βρέθηκε ότι μόλις το 1/5 των γυναικών ηλικίας 15-55 ετών στη Μεγάλη Βρετανία γνωρίζουν ότι υπάρχουν οφέλη από την πρόσληψη φυλλικού οξέος αλλά δεν ξέρουν ότι θα πρέπει να λαμβάνεται πριν αλλά και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Η επιστημονική επιτροπή (COMA - Committee on Medical Aspects of Food and Nutrition Policy) που ασχολείται με τα θέματα διατροφής και διατροφικής πολιτικής, σε προηγούμενη ανακοίνωσή της είχε τονίσει ότι εάν εμπλουτιστεί το αλεύρι με 240mg φυλλικού οξέος ανά 100γρ, θα μπορούσε να μειώσει τον κίνδυνο ανάπτυξης διαταραχών του νευρικού σωλήνα του εμβρύου κατά 41%. Με αυτό τον τρόπο θα καλύψει και τις περιπτώσεις της μη αναμενόμενης εγκυμοσύνης, όπου οι γυναίκες συχνά δε το γνωρίζουν μέχρι και σε προχωρημένο στάδιό της.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.