Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενες μητέρες

Οι γυναίκες που ακολουθούν επαγγελματική καριέρα και ταυτόχρονα είναι μητέρες, αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες προκειμένου να ανταποκριθούν με επιτυχία και στους δύο αυτούς ρόλους και μόλις και μετά βίας κοιμούνται πέντε ώρες την ημέρα σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο Βρετανικό περιοδικό Mother and Baby.

Τα περισσότερα μάλιστα προβλήματα τα αντιμετωπίζουν οι γυναίκες που αποφασίζουν να γίνουν μητέρες μετά τα 35 τους χρόνια, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες στις προσωπικές και επαγγελματικές τους σχέσεις.

Σύμφωνα με την έρευνα:

-Το 56% των γυναικών δηλώνει ότι η κούραση τις έχει οδηγήσει στα όρια της απελπισίας.

-Το 82% παραδέχεται ότι η έλλειψη ύπνου επηρεάζει την εργασιακή του απόδοση

-Το 88% ένοιωθε φοβερή εξάντληση

-Το 61% δήλωσε ότι δεν έβρισκαν κατανόηση από τον προϊστάμενο τους

-Το 55% παραδέχτηκε ότι η έλλειψη ύπνου είχε σαν συνέπεια να είναι ευερέθιστο απέναντι στο παιδί του.

Οπως δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία οι μητέρες κοιμούνται κατά μέσο όρο 4 ώρες μέχρι το μωρό να γίνει τεσσάρων μηνών και πέντε ώρες αφού το μωρό περάσει την ηλικία των 18 μηνών.

Μόνο το 1/3 των πατεράδων σηκώνεται το βράδυ όταν το παιδί κλαίει, ενώ τα 2/3 των μητέρων κοιμούνται στο δωμάτιο που είναι το παιδί ή το παίρνουν στο κρεβάτι τους προκειμένου να κερδίσουν λίγα λεπτά ξεκούρασης.

Τέλος το 90% ανέφερε ότι επηρεάστηκε αρνητικά η σχέση του με το σύντροφο του, ενώ ο 70% δήλωσε προβλήματα στη σεξουαλική του ζωή.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση