εγχειρηση βουβωνοκηλης | λοιμωδηνοσηματα | Τι ειναι η θυροδοτοξικωρη | διακοπη εγκυμοσυνης

Προσέξτε την καρδιά σας πριν είναι αργάΣύμφωνα με το Γερμανικό Καρδιολογικό Ινστιτούτο, ο αριθμός των σοβαρών καρδιακών επεισοδίων στη χώρα ανέρχεται στα 280.000 κάθε χρόνο και οι επίσημες στατιστικές δείχνουν ότι περίπου τα 80.000 είναι θανατηφόρα. Περισσότεροι από 400.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο στη Γερμανία από συμφόρηση, καρδιακά επεισόδια και προβλήματα του κυκλοφορικού συστήματος. Στις ανεπτυγμένες χώρες οι αδιαθεσίες αυτές ευθύνονται για το 60% των θανάτων και φαίνεται ότι παρά τις προόδους που έχουν επιτευχθεί στην ιατρική, αποτελούν τη μεγαλύτερη αιτία θανάτου.

Οι καρδιοπάθειες και τα σχετικά με αυτές κυκλοφορικά προβλήματα είναι σε έξαρση σε όλο τον κόσμο. Η Παγκόσμια Τράπεζα και η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (ΠΟΥ) εκτιμούν ότι σύντομα οι ασθένειες αυτές θα αποτελούν την πιο συνήθη αιτία θανάτου ή ανικανότητας σε περίπτωσης επιβίωσης στις περισσότερες χώρες. Το Παγκόσμιο Ιδρυμα Καρδιολογίας καθιέρωσε την τελευταία Κυριακή του Σεπτεμβρίου, ως Παγκόσμια Ημέρα Καρδιολογίας προκειμένου να ενημερώνεται το κοινό καλύτερα για την αποφυγή των ασθενειών αυτών. Στη Φινλανδία, πάντως, ο αριθμός των σοβαρών καρδιακών περιστατικών έχει μειωθεί λόγω της πολύ καλής εκστρατείας πρόληψης που εφαρμόζεται.

Ερευνα της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας, επισημαίνει ότι ελάχιστοι από όσους επιζούν από το σοβαρό καρδιακό επεισόδιο αλλάζουν τρόπο ζωής. Μελέτη της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας που έγινε σε 5.556 καρδιοπαθείς, αποκάλυψε ότι το 81% αυτών είναι υπέρβαροι ένα χρόνο μετά από τη θεραπεία τους στο νοσοκομείο, περίπου το 61% δεν γυμνάζεται επαρκώς και το 21% συνεχίζει το καπνίζει. Οι πιθανότητες επιβίωσης, πάντως, μετά από δεύτερο έμφραγμα περιορίζονται στις μισές σε σχέση με εκείνες της πρώτου εμφράγματος, προειδοποιούν οι επιστήμονες.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.