τα σταδια ικανοποιησης του παιδιου | μυς ποδιου | θερμιδομετρητης | επικονδυλιτιδα ναρθηκας | οξεια πολφιτιδα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΔΕΞΙΟΥ ΣΚΕΛΟΥΣ (RBBB)


Σύντομη περιγραφή - ορισμός

Πρόκειται για μία κατάσταση κατά την οποία το ερέθισμα από τον κόμβο προς τις κοιλίες γίνεται μόνο από το αριστερό σκέλος. Η παραγωγή του ηλεκτρικού ερεθίσματος που είναι υπεύθυνο για την λειτουργία της καρδιάς γίνεται σε ένα σημειο του δεξιού κόλπου που λέγεται φλεβοκόμβος. Από εκεί μεταδίδεται στους κόλπους, στον κόμβο και τέλος στις κοιλίες της καρδιάς. Η μετάδοση από τον κόμβο στις κοιλίες γίνεται με ένα ειδικό σύστημα αγωγής που περιλαμβάνει δύο σκέλη το δεξιό και το αριστερό.

Κλινική εικόνα

Το RBBB αυτό καθ’ αυτό δεν προκαλεί συμπτώματα. Αν αυτά υπάρχουν οφείλονται σε συνυπάρχουσα πνευμονική ή καρδιακή πάθηση.

Διάγνωση

Γίνεται με το ηλεκτροκαρδιογράφημα.

Αντιμετώπιση

Το RBBB σε άτομα με φυσιολογική καρδιά έχει άριστη πρόγνωση και ως εκ τούτου δεν χρειάζεται καμμία θεραπεία. Αντίθετα αν συνυπάρχει πνευμονική ή καρδιακή πάθηση, αυτή πρέπει να αντιμετωπισθεί με κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.