μπουγατσα κιμα θερμιδες | πυλαια υπερταση | Chamomilla ομοιπαθιτηκα | θάλλιο | αντισωματα ερυθρας igm

Κατάληψη Ιατρικής: Another brick in... the HealthΟι φοιτητές της Ιατρικής Σχολής Αθηνών ξεκίνησαν από την Κυριακή το βράδυ κατάληψη, με στόχο να γκρεμίσουν τα εμπόδια που ορθώνονται στο μέλλον τους, σύμφωνα με δηλώσεις της Συντονιστικής Επιτροπής, αφού πρώτα έχτισαν την πόρτα της υφυπουργού Υγείας και καθηγήτριας Φαρμακολογίας κ. Χριστίνας Σπυράκη. Οι δυναμικές κινητοποιήσεις των φοιτητών έχουν κυρίαρχο στόχο τις εξετάσεις, που θα υποχρεώνονται οι νέοι γιατροί να δώσουν μετά την λήψη του πτυχίου για να αποκτήσουν την άδεια εξάσκησης επαγγέλματος. Σε συνάντηση που είχαμε με μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Κατάληψης, μας επεσήμαναν ότι οι κινητοποιήσεις τους στηρίζονται σε αποφάσεις που πάρθηκαν από μία μαζικότατη συνέλευση, με την σύμπραξη των φοιτητών που πρόσκεινται στην Πρωτοβουλία Αριστερών Φοιτητών, στην Αριστερή Συσπείρωση αλλά και στους φοιτητές της ΠΑΣΠ (φοιτητική παράταξη που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ) και ΠΣΚ (πρόσκειται στο ΚΚΕ).

Οι φοιτητές της Ιατρικής ζητούν άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου για την Υγεία και τις Ιατρικές Ειδικότητες, το πτυχίο ιατρικής να είναι το μόνο προαπαιτούμενο για την άδεια άσκησης επαγγέλματος και την έναρξη ειδικότητας, άμεσα μέτρα κατά της ανεργίας, κάλυψη με μόνιμες προσλήψεις των κενών θέσεων του ΕΣΥ, που υπάρχουν από τον αρχικό σχεδιασμό του ’83, δημιουργία και άλλων θέσεων όπου αυτές δεν επαρκούν, προκειμένου να υπάρξει ένα δημόσιο, δωρεάν σύστημα υγείας που να προσφέρει ισότιμη, έγκαιρη, υψηλής ποιότητας περίθαλψη σε όλους.

Ακόμη ζητούν την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των πανεπιστημιακών - κατάργηση της πολυθεσίας, την αλλαγή του τρόπου αναγνώρισης των πτυχίων από το εξωτερικό (ΔΙΚΑΤΣΑ), με εξετάσεις στα μαθήματα του 6ου έτους τύπου πανελληνίων με κλειστά ονόματα και βαθμολόγηση από διαφορετικούς διορθωτές, αυστηρή τήρηση του νόμου για τις μετεγγραφές, ενώ ταυτόχρονα αντιστέκονται στη διχοτόμηση της Ιατρικής Σχολής με την χρήση του νέου Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στο Χαϊδάρι, θεωρώντας ότι θα οδηγήσει στην δημιουργία δύο διαφορετικών πτυχίων, όπου το ένα θα οδηγεί στην λήψη ειδικότητας ενώ το δεύτερο και υποβαθμισμένο αντί για γιατρούς θα βγάζει υγειονόμους.

Αύριο Τρίτη ο Σύλλογος Φοιτητών Ιατρικής Αθηνών (ΣΦΙΑ) θα δώσει κοινή συνέντευξη τύπου με την ΕΙΝΑΠ (Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς) και την ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Εργαζομένων Νοσοκομειακών Γιατρών), ενώ για την Τετάρτη 25/10 έχει προγραμματιστεί εκδήλωση στις 12 το μεσημέρι, με θέμα: ‘υπερπληθώρα γιατρών’. Την Πέμπτη 26/10 οι φοιτητές της Ιατρικής θα συμμετέχουν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, ενώ την Δευτέρα 30/10 διοργανώνουν πορεία στο Υπουργείο Υγείας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά την διάρκεια της συνάντησης με τους εκπροσώπους του Υπουργείου.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.