Κατάληψη Ιατρικής: Another brick in… the Health

Κατάληψη Ιατρικής: Another brick in... the HealthΟι φοιτητές της Ιατρικής Σχολής Αθηνών ξεκίνησαν από την Κυριακή το βράδυ κατάληψη, με στόχο να γκρεμίσουν τα εμπόδια που ορθώνονται στο μέλλον τους, σύμφωνα με δηλώσεις της Συντονιστικής Επιτροπής, αφού πρώτα έχτισαν την πόρτα της υφυπουργού Υγείας και καθηγήτριας Φαρμακολογίας κ. Χριστίνας Σπυράκη. Οι δυναμικές κινητοποιήσεις των φοιτητών έχουν κυρίαρχο στόχο τις εξετάσεις, που θα υποχρεώνονται οι νέοι γιατροί να δώσουν μετά την λήψη του πτυχίου για να αποκτήσουν την άδεια εξάσκησης επαγγέλματος. Σε συνάντηση που είχαμε με μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Κατάληψης, μας επεσήμαναν ότι οι κινητοποιήσεις τους στηρίζονται σε αποφάσεις που πάρθηκαν από μία μαζικότατη συνέλευση, με την σύμπραξη των φοιτητών που πρόσκεινται στην Πρωτοβουλία Αριστερών Φοιτητών, στην Αριστερή Συσπείρωση αλλά και στους φοιτητές της ΠΑΣΠ (φοιτητική παράταξη που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ) και ΠΣΚ (πρόσκειται στο ΚΚΕ).

Κατάληψη Ιατρικής: Another brick in... the Health

Οι φοιτητές της Ιατρικής ζητούν άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου για την Υγεία και τις Ιατρικές Ειδικότητες, το πτυχίο ιατρικής να είναι το μόνο προαπαιτούμενο για την άδεια άσκησης επαγγέλματος και την έναρξη ειδικότητας, άμεσα μέτρα κατά της ανεργίας, κάλυψη με μόνιμες προσλήψεις των κενών θέσεων του ΕΣΥ, που υπάρχουν από τον αρχικό σχεδιασμό του ’83, δημιουργία και άλλων θέσεων όπου αυτές δεν επαρκούν, προκειμένου να υπάρξει ένα δημόσιο, δωρεάν σύστημα υγείας που να προσφέρει ισότιμη, έγκαιρη, υψηλής ποιότητας περίθαλψη σε όλους.

Ακόμη ζητούν την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των πανεπιστημιακών – κατάργηση της πολυθεσίας, την αλλαγή του τρόπου αναγνώρισης των πτυχίων από το εξωτερικό (ΔΙΚΑΤΣΑ), με εξετάσεις στα μαθήματα του 6ου έτους τύπου πανελληνίων με κλειστά ονόματα και βαθμολόγηση από διαφορετικούς διορθωτές, αυστηρή τήρηση του νόμου για τις μετεγγραφές, ενώ ταυτόχρονα αντιστέκονται στη διχοτόμηση της Ιατρικής Σχολής με την χρήση του νέου Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στο Χαϊδάρι, θεωρώντας ότι θα οδηγήσει στην δημιουργία δύο διαφορετικών πτυχίων, όπου το ένα θα οδηγεί στην λήψη ειδικότητας ενώ το δεύτερο και υποβαθμισμένο αντί για γιατρούς θα βγάζει υγειονόμους.

Αύριο Τρίτη ο Σύλλογος Φοιτητών Ιατρικής Αθηνών (ΣΦΙΑ) θα δώσει κοινή συνέντευξη τύπου με την ΕΙΝΑΠ (Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς) και την ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Εργαζομένων Νοσοκομειακών Γιατρών), ενώ για την Τετάρτη 25/10 έχει προγραμματιστεί εκδήλωση στις 12 το μεσημέρι, με θέμα: ‘υπερπληθώρα γιατρών’. Την Πέμπτη 26/10 οι φοιτητές της Ιατρικής θα συμμετέχουν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, ενώ την Δευτέρα 30/10 διοργανώνουν πορεία στο Υπουργείο Υγείας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά την διάρκεια της συνάντησης με τους εκπροσώπους του Υπουργείου.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση