ογκιδιο στη γλωσσα | συριγγιο απο σπυρακι | οι μενσημβρινοι στο ανθρωπινο σωμα

Κύτταρα αντικαθιστούν πειραματόζωα στον έλεγχο φαρμάκωνΟι επιστήμονες τελειοποιούν έναν τρόπο να χρησιμοποιούν κύτταρα, προκειμένου να δοκιμάζουν την τοξικότητα των πειραματικών φαρμάκων, πριν αυτά δοκιμαστούν στα ζώα ή τους ανθρώπους. Η εταιρία VistaGen, μία βιοτεχνολογική εταιρία, που έχει την έδρα της στην Καλιφόρνια, θεωρεί ότι η χρήση ανθρώπινων εμβρυϊκών κυττάρων, μπορεί να αποτελέσει μία γρήγορη και αξιόπιστη μέθοδο για τον εντοπισμό εκείνων των φαρμάκων, που μπορεί να προκαλούν βλάβη στο ήπαρ. Οι φαρμακευτικές εταιρείες συχνά χρησιμοποιούν ηπατικά κύτταρα από πτώματα, προκειμένου να εξετάσουν πρωταρχικά τα αποτελέσματα μελλοντικών φαρμάκων. Αλλά δεδομένου ότι τα ανθρώπινα ηπατικά κύτταρα διακόπτουν την παραγωγή ενζύμων, όταν βρεθούν εκτός του ανθρώπινου σώματος, το γεγονός αυτό αποσυνθέτει τα φάρμακα. Επομένως, για να υπάρχουν ολοκληρωμένα αποτελέσματα σχετικά με την επίδραση ορισμένων φαρμάκων, είναι αναγκαία η διενέργεια πειραματικών δοκιμών σε ζώα ή ακόμη και οι κλινικές δοκιμές.

Τα εμβρυϊκά κύτταρα, τα οποία έχουν την ιδιότητα να αναπτύσσονται στους ιστούς του σώματος, παράγουν υψηλά επίπεδα ενζύμων, τα οποία βρίσκονται στο συκώτι. Για το λόγο αυτό και αποτελούν μία μελλοντική λύση για το πρόβλημα των δοκιμών των φαρμάκων. Οι επιστήμονες της VistaGen χορήγησαν σε εμβρυϊκά κύτταρα ποντικού δύο φάρμακα, τα οποία ήταν γνωστό ότι βλάπτουν το συκώτι και χορήγησαν και αρκετά άλλα χωρίς καμία γνωστή τοξικότητα. Τα κύτταρα παρήγαγαν ένα διακριτό ηλεκτρομανγητικό φάσμα πρωτεϊνών σε αντίδραση στην τοξίνη των φαρμάκων. Η εταιρεία σκοπεύει να επαναλάβει το πείραμα και σε ανθρώπινα εμβρυϊκά κύτταρα. Ο Frank Sistare, ένας φαρμακολόγος του FDA, δηλώνει ότι η ομάδα ερευνητών της VistaGen πρέπει τώρα να αποδείξει ότι τα εβρυϊκά κύτταρα προβλέπουν την τοξικότητα των φαρμάκων καλύτερα από το σύστημα αναπαραγωγής κυττάρων.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.