πρώτη φορά γυμναστήριο | χαπι εκτρωσης ru-486 | οξεια γαστριτιδα | καρδιακες εκτακτες συστολες

Οι μεγάλες βελόνες προκαλούν λιγότερο πόνοΤο να υποστείς μία ένεση δεν είναι καθόλου ευχάριστη υπόθεση και σύμφωνα με τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας στη Βρετανία, κάνοντας ενέσεις σε βρέφη με μικρότερες βελόνες, τα εκθέτουμε σε επιπλέον πόνο. Πολλά νήπια, έχουν ελαφρές επιπλοκές από σειρά ενέσεων, που έχουν κάνει πριν δύο, τρεις ή και τέσσερις μήνες, όπως είναι για παράδειγμα το οίδημα, ο ερεθισμός και ιδιαίτερη ευαισθησία στην περιοχή γύρω από το σημείο της ένεσης.

Σύμφωνα με την έρευνα, που έγινε από το Oxford Vaccine Group στο Νοσοκομείο John Radcliffe, προέκυψε ότι μωρά που έχουν δεχθεί εμβολιασμούς, χρησιμοποιώντας σύριγγες με διαφορετικό μήκος βελόνας, είχαν πολύ διαφορετικές αντιδράσεις. Κατά μέσο όρο για κάθε πέντε εμβολιασμένα νήπια, η χρήση βελόνας μεγαλύτερης σε μήκος, προστατεύει το ένα από την εμπειρία κάποιας τοπικής επιπλοκής, ενώ η ερευνητική ομάδα, ζήτησε από τους κατασκευαστές, οι οποίοι προμηθεύουν με βελόνα μικρού μεγέθους τα πακέτα των εμβολίων τους, να αναθεωρήσουν την πολιτική τους.

Ο Nigel Higson, εκπρόσωπος του Primary Care Virology Group δήλωσε ότι θα ήταν εντελώς αποτρόπαιο να χρησιμοποιείται μικρότερη βελόνα για τον εμβολιασμό των νηπίων, αφού το σημαντικό σε έναν εμβολιασμό, είναι να υπάρξει η βεβαιότητα ότι η βελόνα θα φθάσει στον μυ, όπου προορίζεται να μεταφερθεί το εμβόλιο και αυτός ο σκοπός, επιτυγχάνεται πολύ καλύτερα με μία μεγαλύτερη βελόνα, ενώ επίσης προσέθεσε ότι οι λεπτότερες βελόνες θα μπορούσαν να θεωρηθούν πλέον κατάλληλες για τον παιδικό εμβολιασμό.

Τέλος, οι ερευνητές δήλωσαν, ότι όσο περισσότερο πόνο ή άλλες συνέπειες υφίσταται ένα παιδί από την εμπειρία μίας ένεσης, τόσο λιγότερες πιθανότητες υπάρχουν στο να το ξαναφέρουν οι γονείς του στο γιατρό, για τη συνέχιση των υπολοίπων δόσεων των εμβολίων.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.