τι ειναι σκαφοειδη κοκκαλο στο χερι | ειλεός εντέρου | CMV igG | στιγμα μεσογειακης αναιμιας εξεταση

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι Επόπτες Δημόσιας ΥγείαςΕλλιπείς έως και ανύπαρκτοι είναι οι έλεγχοι που γίνονται στα τρόφιμα και σε χώρους όπως νοσοκομεία, σχολεία και καταστήματα, κατήγγειλε σε συνέντευξη τύπου η Πανελλήνια Ενωση Εποπτών Δημόσιας Υγείας. Οπως τόνισε ο πρόεδρος της Ενωσης κ. Α. Νταλιάνης, από τις συνολικά 556 οργανικές θέσεις εποπτών καλυμμένες είναι μόνο οι 254. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην προστατεύεται αποτελεσματικά η Δημόσια Υγεία, καθώς σε ορισμένους νομούς -μερικοί από τους οποίους είναι μάλιστα τουριστικοί- δεν υπάρχει ούτε ένας επόπτης.

Μια άλλη σημαντική παράμετρος του προβλήματος επισήμανε ο κ. Νταλιάνης, είναι η απροθυμία των υγιειονομικών υπηρεσιών της Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης να ασκήσουν τα καθήκοντα τους. Οι υπηρεσίες αυτές λειτουργούν πολλές φορές με βάση οικονομικά ή και ψηφοθηρικά κριτήρια σε βάρος της Δημόσιας Υγείας, αγνοώντας συχνά τις εισηγήσεις για το κλείσιμο επιχειρησεων που δεν πληρούν τους όρους υγιεινής. Αναφέρθηκε χαρακτηριστικά σε κάποια κέντρα διασκέδασης της παραλιακής που συνέχισαν να λειτουργούν παρ΄όλες τις αντίθετες εισηγήσεις και την άρνηση νομάρχη να κλείσει επιχείρηση εμφιάλωσης νερού, αν και υπήρχαν τρείς σχετικές εντολές από το Υπουργείο Υγείας.

Για την αντιμετώπιση των παραπάνω προβλημάτων η Ενωση ζητά, την επαρκή στελέχωση των υπηρεσιών, την άμεση βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής, τον εκσυχρονισμό της νομοθεσίας και την εναρμόνισή της με την αντίστοιχη Ευρωπαϊκή.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.