στιγμα | τα καλύτερα πιπακια για τσιγάρο | εκολπωματα | ορισμος ψυχρων επιθεματων | χοληφορα αγγεια

Νέα μέθοδος μπάι-πας για καρδιοπαθείς υψηλού κινδύνουΜία νέα εξελιγμένη μορφή του μπάι-πας, περισσότερο ασφαλής, έχει αρχίσει τελευταία να εφαρμόζεται και στην Ελλάδα. Οπως τόνισε, σε συνέντευξη Τύπου ο επιστημονικός διευθυντής του Καρδιοχειρουργικού Τμήματος του νοσοκομείου "Ερρίκος Ντυνάν" κ. Σωτήρης Πράπας, "το μεγάλο κέρδος για τον ασθενή είναι το γεγονός ότι χρησιμοποιούνται μόνο αρτηρίες που κατά κανόνα δεν αποφράσσονται, όπως συμβαίνει με τις φλέβες από το πόδι που οδηγούν κατά κανόνα τον ασθενή σε μία δεύτερη επέμβαση μέσα σε 10-15 χρόνια".

Η νέα μέθοδος που ονομάζεται Π-Γκράφτ, έχει ιδιαίτερα πλεονεκτήματα σε σχέση με την κλασική μέθοδο, καθώς κατά τη διάρκεια της η καρδιά λειτουργεί κανονικά, ενώ οι μετεγχειρητικές επιπλοκές είναι ελάχιστες.

"Πρακτικά, επισημαίνει ο κ. Πράπας, εφαρμόζουμε τη μέθοδο σε ένα ποσοστό της τάξης του 96%, κυρίως έχουν να ωφεληθούν άτομα υψηλού κινδύνου που υπό άλλες συνθήκες μπορεί να μην έβγαιναν ποτέ από ένα τέτοιο χειρουργείο, ή να μην αποφασιζόταν ένα τέτοιο χειρουργείο".

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.