γιογκα ασκησεις χαλαρωσης | ασκησεισ για αρθριτιδα ωμου | τυποι ομοιοπαθητικης | βαρηκοΐα

Νέα, επαναστατική θεραπεία του καρκίνου του μαστούΜία νέα, μη επεμβατική διαδικασία, η οποία καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα, είναι πιθανό να αντικαταστήσει τη χειρουργική επέμβαση, αφού θεωρείται η αποτελεσματικότητα μορφή θεραπείας του καρκίνου του μαστού, όπως προκύπτει από προκαταρκτικά ευρήματα σχετικής μελέτης. Η πειραματική μελέτη, βρίσκεται σε εξέλιξη στο Αντικαρκινικό Κέντρο M.D. Anderson, στο Χιούστον του Τέξας, προκειμένου να εκτιμηθούν τα αποτελέσματα της νέας τεχνικής. Δεκαπέντε γυναίκες θα υποβληθούν στη σχετική διαδικασία, γνωστή ως θεραπεία μαγνητικού συντονισμού με κατευθυνόμενους και εστιασμένους υπερήχους (Magnetic Resonance Guided Focused Ultrasound Therapy). Στη συνέχεια, ο όγκος θα αφαιρείται χειρουργικά και οι ιστοί θα ελέγχονται, προκειμένου να επιβεβαιώνεται η καταστροφή όλων των καρκινικών κυττάρων της ασθενούς.

Ο επικεφαλής της μελέτης Marc Fenstermacher, δήλωσε ότι αν αποδειχθεί η αποτελεσματικότητα της συγκεκριμένης τεχνικής, τότε οι γυναίκες θα αποφεύγουν τη χειρουργική επέμβαση για τον καρκίνο του μαστού, καθώς το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της νέας μεθόδου είναι ότι αποτελεί μέθοδο άκρως μη επεμβατική, καθώς δεν υπάρχουν χειρουργικές τομές, χειρουργικά εργαλεία ή βελόνες. Διευκρίνισε ωστόσο ότι η συστηματική χρήση της τεχνικής, ως κυρίας μεθόδου θεραπείας του καρκίνου του μαστού απέχει ακόμη αρκετά.

Η τεχνική βασίζεται στο μαγνητικό συντονισμό, ο οποίος εντοπίζει τον όγκο και οριοθετεί την περιοχή που απαιτεί θεραπεία. Στη συνέχεια, υπερηχητικά κύματα μεταφέρονται σε ένα λεπτό εστιακό σημείο του όγκου, με παύσεις δέκα δευτερολέπτων. Στο μεταξύ, η μαγνητική τομογραφία, υπολογίζει την θερμοκρασιακή μεταβολή στην καρκινική περιοχή, για να επιβεβαιώσει ότι η θερμότητα αποδίδεται στην περιοχή του όγκου. Θερμοκρασίες άνω των 80 βαθμών Κελσίου (176 βαθμοί Fahrenheit) θα καταστρέψουν τους καρκινικούς ιστούς, προκαλώντας διάσπαση των πρωτεϊνών στα κύτταρα και θρόμβωση των αιμοφόρων αγγείων του όγκου.

Η διαδικασία διαρκεί περίπου δύο ώρες, αλλά οι τυχόν τεχνολογικές εξελίξεις των μηχανημάτων, θα έχουν ως άμεσο επακόλουθο την μείωση του χρόνου θεραπείας. Τα πρώιμα αποτελέσματα δείχνουν ότι η διαδικασία είναι εξαιρετκά αποτελεσματική με ελάχιστες ανεπιθύμητες ενέργειες. Η ίδια διαδικασία μπορεί κάποια μέρα να χρησιμοποιηθεί και για τη θεραπεία άλλων μορφών καρκίνου, αφού σε εξέλιξη βρίσκονται σχετικές έρευνες για την αποτελεσματικότητα της τεχνικής για την καταστροφή όγκων της μήτρας και σαρκωμάτων των μαλακών ιστών.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.