καμπυλη ζαχαρου | κολίτιδα σκυλιά | οστεομυελιτιδα γναθου | ανεμογκαστρι | εχινοκκος ηπατος | πονος στην μυτη

Το SEX προστατεύει τον άνδρα από τον καρκίνο του μαστούΟι άνδρες με χαμηλή σεξουαλική ζωή, είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν καρκίνο του μαστού, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας. Από την έρευνα προέκυψε ότι όσο λιγότερους οργασμούς έχει ένας άνδρας, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχει να εμφανίσει καρκίνο του μαστού, έναν καρκίνο ο οποίος είναι μεν σπάνιος στους άνδρες, έχει όμως μεγάλο ποσοστό θνησιμότητος. Να σημειωθεί ότι στην Αγγλία αναφέρονται ετησίως 250 περιπτώσεις καρκίνου του μαστού με περίπου 100 θανάτους.

Κατά τη μελέτη, οι ερευνητές, συνέκριναν τον τρόπο ζωής 23 ανδρών με καρκίνο του μαστού με τον τρόπο ζωής 76 υγιών ανδρών. Διαπίστωσαν λοιπόν ότι οι άνδρες με λιγότερους από έξι οργασμούς τον μήνα, ήταν πιο επιρρεπείς στην ανάπτυξη καρκίνου του μαστού. Οπως εξάλλου αναφέρεται και στο British Journal of Cancer, έχει προκύψει το συμπέρασμα ότι οι πρωτότοκοι γιοί, έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του μαστού από ότι οι νεότεροι αδελφοί τους, αφού οι γυναίκες παράγουν υψηλότερα επίπεδα οιστογόνων κατά τη διάρκεια της πρώτης εγκυμοσύνης τους, κάνοντας πιθανή την μεγαλύτερη έκθεση του μωρού στα οιστρογόνα, ορμόνες που σχετίζονται με την εμφάνιση καρκίνου του μαστού στις γυναίκες.

Οι ερευνητές, που προέβησαν στη σχετική μελέτη στην Ελλάδα, επιβεβαίωσαν για πρώτη φορά τη σχέση ανάμεσα στις ανδρικές ορμόνες και στον ανδρικό οργασμό. Σύμφωνα με τον καθηγητή κ. Δημήτριο Τριχόπουλο, η συχνότητα των οργασμών θεωρείται ότι σχετίζεται με την τεστοστερόνη, η οποία καθορίζει την σεξουαλική συμπεριφορά των ανδρών, ενώ ο Ian Banks, πρόεδρος του ανδρικού Forum Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου, δήλωσε πως παρά το γεγονός ότι ο καρκίνος του μαστού στους άνδρες είναι σπάνιος, η άγνοια του αποτελεί σοβαρό πρόβλημα.

Ο Ian Banks, παραπέμπει σε άλλες, πρόσφατες έρευνες που συνδέουν την ανδρική γονιμότητα με ορισμένες μορφές καρκίνου. Ολες οι έρευνες σχετικά με ορμονικές διαταραχές και τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου, αρχίζουν πλέον να συνδέονται μεταξύ τους, ώστε τέτοια ευρήματα να μην προκαλούν τόση έκπληξη όσο φαντάζεσθε, δήλωσε χαρακτηριστικά. Τέλος, ο καθηγητής Gordon McVie, γενικός διευθυντής του Cancer Research Campaign, δήλωσε ότι αυτή η έρευνα αναδεικνύει επιτέλους την άγνοια μία ασθένεια, η οποία παρόλο που είναι σπάνια στους άνδρες, η θεραπεία της πολύ συχνά αποδεικνύεται δύσκολη.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.