τρανσαμινασες | στιγμα | βάζει δαχτυλάκι | σπινθηρογραφημα διατροφη | metewrismos se neogennhto

Γυναίκες...γυναίκες...Οι γυναίκες, έχουν έμμονη ιδέα με το σώμα τους, και ενώ πολλές από αυτές έχουν φυσιολογικό βάρος, εύχονται να ήταν πιο αδύνατες, όπως προκύπτει από σχετική έρευνα που διεξήγαγε το γαλλικό περιοδικό Top Sante, ανάμεσα σε 5000 γυναίκες στη Βρετανία. Τα αποτελέσματα της έρευνας μπορούν να χαρακτηριστούν από ενδιαφέροντα μέχρι, τουλάχιστον, υπερβολικά, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που παρατίθενται στη συνέχεια.

Το 85% των γυναικών του Ηνωμένου Βασιλείου σκέπτονται το σώμα τους κάθε ημέρα και οκτώ στις δέκα γυναίκες δηλώνουν ότι η ζωή τους θα είχε σημαντική βελτίωση αν ήταν ευτυχισμένες με το σώμα τους, ενώ οι μισές από αυτές θεωρούν τον ευατό τους υπέρβαρο. Το ποσοστό αυτό συμπίπτει με τις πρόσφατες κυβερνητικές στατιστικές, οι οποίες παρουσιάζουν ότι το 53% των γυναικών της Αγγλίας είναι υπέρβαρες.

Η συντριπτική πλειοψηφία των υπέρβαρων γυναικών είναι δυστυχισμένες με το σώμα τους, ενώ το 78% των γυναικών που βρίσκονται στα φυσιολογικά όρια βάρους, σε σχέση με το ύψος τους, εύχονται να ήταν κατά μέσο όρο 5 κιλά, πιο αδύνατες. Επιπλέον, η ίδια μελέτη, έδειξε ότι το 73% των γυναικών που είναι αδύνατες, είναι δυστυχισμένες με το σώμα τους και μόνο το 1% των γυναικών, είναι ευτυχισμένες με το σώμα τους.

Ο αντίκτυπος της αυτοεκτίμησης στην ερωτική ζωή

Επτά στις δέκα γυναίκες δεν νιώθουν άνετα να γδύνονται μπροστά στον σύντροφό τους.
Επτά στις δέκα γυναίκες δεν νιώθουν άνετα με το σώμα τους κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής.
Το 86% των γυναικών πιστεύουν ότι οι άνδρες θεωρούν τις αδύνατες γυναίκες πιο ελκυστικές.
Το 83% των γυναικών ισχυρίζονται ότι οι υπέρβαροι άνδρες δεν τις διεγείρουν.
Το 59% των γυναικών ισχυρίζονται ότι προτιμούν το φαγητό από το σεξ.
Το 76% των γυναικών, θεωρούν ότι η σεξουαλική τους ζωή θα ήταν καλύτερη αν είχαν την ιδανική σιλουέττα.

Δίαιτα και γυμναστική

Περίπου οι εννέα στις δέκα γυναίκες (ποσοστό 86%) έχουν κάνει δίαιτα σε κάποια χρονική στιγμή της ζωής τους και η μέση γυναίκα έχει προσπαθήσει να κάνει δίαιτα 32 φορές. Μία στις δέκα γυναίκες δηλώνει ότι κάνει σταθερά δίαιτα, ωστόσο μόνο το 50% των γυναικών δηλώνουν ότι αθλούνται τρεις φορές την εβδομάδα. Ακόμη, τέσσερις στις δέκα γυναίκες έχουν υποφέρει από κάποιο είδος διατροφικής δυσλειτουργίας, όπως η ανορεξία (8%), η βουλιμία (10%) και υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ (25%), αλλά μόνο το 23% από αυτές ζήτησε ιατρική βοήθεια.

Πλαστική χειρουργική

Περίπου το 62% των γυναικών δηλώνουν ότι (το 29% "οπωσδήποτε" και το 33% "πιθανόν") θα έκαναν πλαστική χειρουργική.

Σωματικές αναλογίες και διακρίσεις

Το 91% των γυναικών θεωρούν ότι υπάρχουν κοινωνικές διακρίσεις εις βάρος των υπέρβαρων ανθρώπων.
Το 81% θεωρούν ότι η εύρεση εργασίας είναι πιο εύκολη για τις αδύνατες γυναίκες.
Το 62% θεωρούν ότι οι υπέρβαροι άνθρωποι τείνουν να αντιμετωπίζονται ως άτομα μικρότερης ευφυίας από το μέσο όρο.
Το 71% των υπέρβαρων γυναικών έχουν δεχθεί υποτιμητικά σχόλια.
Το 48% έχουν στιγματιστεί με ένα ταπεινωτικό ψευδώνυμο.
Η έρευνα έδειξε μάλιστα ότι οι γυναίκες θεωρούν τις άλλες γυναίκες πιο επικριτικές σχετικά με το σώμα τους από ότι τους άνδρες.

Ο εκδότης του περιοδικού Τop Sante δήλωσε ότι οι Βρετανίδες είναι απίστευτα επικριτικές με το σώμα τους και η έμμονή τους ιδέα σχετικά με το σχήμα και το μέγεθός του, καταστρέφει τη ζωή τους. Ηρθε ο καιρός, συνεχίζει, να κάνουμε τη χάρη στον ευατό μας, να ξεφύγουμε από το εξωπραγματικό όνειρο του 'τέλειου' σώματος και να γιορτάσουμε τη μοναδικότητα της κάθε γυναικείας σιλουέτας.

Οι γυναίκες που πήραν μέρος στην έρευνα και ερωτήθηκαν ποια γυναίκα στον κόσμο θεωρούν την περισσότερο εμπνευσμένη, εκείνες ψήφισαν πρώτο το κορυφαίο μοντέλο Cindy Crawford και στη συνέχεια τη Madonna, τη Julia Roberts και την Goldie Hawn.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.