διαταραχες προσωπικοτητας | λεμφωμα στο στομαχι | βηματοδοτης | καρκίνος πνεύμονα επιβίωση

Διπλάσιοι οι θάνατοι από ναρκωτικά στην ΕλλάδαΟπως προκύπτει από τα στοιχεία της ετήσιας έκθεσης του Ευρωπαϊκού Κέντρου Παρακολούθησης Ναρκωτικών και Τοξικομανίας, οι θάνατοι από ναρκωτικά στην Ελλάδα, έχουν αυξηθεί κατά 81,5% την τελευταία πενταετία. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έκθεσης, αύξηση στους θανάτους από ναρκωτικά παρουσιάζεται στην Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία, ενώ αντίθετα στην Ισπανία, την Ιταλία, τη Γαλλία και τη Γερμανία, ο αριθμός των θανάτων από ναρκωτικά έχει σταθεροποιηθεί ή και μειωθεί. Το χασίς εξακολουθεί να να είναι η πιο διαδεδομένη ουσία στο μαθητικό χώρο σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ενώ το ποσοστό των μαθητών που έχουν δοκιμάσει τουλάχιστον μία φορά κυμαίνεται από 5 έως 40% με μεγαλύτερα ποσοστά να εμφανίζονται στη Μεγάλη Βρετανία.

Σε όλες τις χώρες τις Ευρωπαϊκής Ενωσης, έχει σημειωθεί μεγάλη αύξηση της χρήσης εισπνεόμενων ουσιών, ιδίως από παιδιά μικρότεων ηλικιών, καθώς και των κοκτέιλ με χάπια έκσταση, αμφεταμίνες και άλλες ναρκωτικές ουσίες. Επίσης, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Πληροφόρησης για τα Ναρκωτικά και την Τοξικομανία, ένα στα επτά Ελληνόπουλα ηλικίας 13-18 ετών, έχει κάνει χρήση εισπνεόμενων ουσιών όπως η βενζίνη και η κόλλα, που κυκλοφορούν νόμιμα στην αγορά. Το φαινόμενο αυτό εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία, αφού οι ουσίες αυτές θεωρούνται ο προθάλαμος για την χρήση σκληρότερων ναρκωτικών.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.