ρευματικος πυρετος | διαιτα ευερεθιστου εντερου | αρρυθμιες συμπτωματα | σπαστικη κολιτιδα

Φρούτα και λαχανικά προστατεύουν από τον καρκίνοΗ κακή διατροφή ευθύνεται για το 30% των καρκίνων, και δείχνει τον δρόμο για την πρόληψη του. Αυτό είναι το μήνυμα της φετινής «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας κατά του Καρκίνου», που διοργανώνεται κάθε χρόνο στην Ευρώπη, υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στα πλαίσια του Σχέδιου Δράσης για την καταπολέμηση της νόσου. Κάθε χρόνο δίδεται το βάρος και σε διαφορετκό θέμα, με στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση των πολιτών στο θέμα της πρόληψης.

Σε εκδήλωση που διοργανώθηκε χθές στα πλαίσια αυτού του εορτασμού, ο πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας κ. Ν. Δοντάς επισήμανε τον σημαντικό ρόλο που παίζουν τα φρούτα και τα λαχανικά στην πρόληψη των καρκίνων του πεπτικού συστήματος. Η αύξηση των κρουσμάτων της μορφής αυτής της νόσου οφείλεται κυρίως στην μεγάλη αύξηση της κατανάλωσης κόκκινου κρέατος, αλλαντικών, ζωϊκών λιπών και οινοπνεύματος που παρατηρήθηκε τα τελευταία 30 χρόνια. Ο κ. Δοντάς τόνισε ότι τα φρούτα και τα λαχανικά, καθώς και τα δημητριακά που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, πρέπει να καταλαμβάνουν εξέχουσα θέση στο καθημερινό μας διαιτολογίο, ενώ αντίθετα το κόκκινο κρέας και το αλκοόλ πρέπει να περιορισθούν. Επίσης μεγάλη προσοχή πρέπει να δοθεί στα παιδιά καθώς αυτά αποτελούν έναν εύκολο στόχο της κακής διατροφής. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μάλιστα, στο πλαίσιο του Eυρωπαϊκού προγράμματος και στην προσπάθεια της να διαφυλάξει τα παιδιά, προωθεί τον αποκλεισμό κακών διατροφικών παρασκευασμάτων από τα κυλικεία των σxολείων.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.