ερπης αμυγδαλες | παχύ έντερο | ς οστεοτομιες ρινικων οστων | υπερμετρωπία σε παιδιά

Αύξηση των ψυχικών παθήσεων στους εργαζόμενουςΕνας στους δέκα εργαζόμενους παρουσιάζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα τα οποία οφείλονται στις συνθήκες που επικρατούν στο εργασιακό του περιβάλλον, ανακοίνωσε την Τρίτη το Διεθνές Γραφείο Εργασίας (ILO). Χαμηλό ηθικό, άγχος, κλινική κατάθλιψη και νευροφυτικές διαταραχές είναι μερικά μόνο από τα συμπτώματα τα οποία εμφανίζουν οι εργαζόμενοι και τους οδηγούν σε μερικές περιπτώσεις στην ανεργία ή ακόμα και στο νοσοκομείο. Μια άλλη παράμετρος του προβλήματος είναι οι σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις των προβλημάτων αυτών στις εθνικές οικονομίες, καθώς το 3-4% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος των κρατών της Ευρωπαϊκής Ενωσης διατίθεται για την αντιμετώπιση τους. Στα συμπεράσματα αυτά κατέληξε το Διεθνές Γραφείο Εργασίας μετά από έρευνα που πραγματοποίησε σε πέντε χώρες (Φιλανδία, Γερμανία, Βρετανία και ΗΠΑ), που επιλέχτηκαν γιατί παρουσιάζουν διαφορετικά συστήματα οργάνωσης της εργασίας, ασφάλισης των εργαζομένων και παροχής υπηρεσιών Υγείας.

Ως αιτία του φαινομένου η έρευνα θεωρεί, την επανάσταση της πληροφορικής, την εντατικοποίηση της εργασίας, το αβέβαιο μέλλον, την παγκοσμιοποίηση, το απομονωμένο εργασιακό περιβάλλον, την μη συμμετοχή στη λήψη των αποφάσεων και την ανεργία. Οπως αναφέρει ο Phyllis Gabriel, υπεύθυνος της έρευνας, οι εργαζόμενοι που υποφέρουν από ψυχικές παθήσεις παρουσιάζουν χαμηλή αποδοτικότητα, μειωμένες αποδοχές, ενώ συχνά εγκαταλείπουν την δουλειά τους και συνεχίζει: ο εργασιακός χώρος μπορεί να φανεί χρήσιμος στην ενημέρωση και στην ευαισθητοποίηση των πολιτών πάνω στις ψυχολογικές παθήσεις, προκειμένου αυτές είτε να προλαμβάνονται είτε να αντιμετωπίζονται έγκαιρα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.