Τροχαία Αττικής: αυξημένα και φέτος τα τροχαία

Τροχαία Αττικής: αυξημένα και φέτος τα τροχαία128 συνάνθρωποί μας έχασαν την ζωή τους το καλοκαίρι σε τροχαία ατυχήματα και 326 τραυματίστηκαν σοβαρά, σύμφωνα με στοχεία που μας παραχωρήθηκαν από την στατιστική υπηρεσία της τροχαίας Αττικής και παρουσιάζονται αναλυτικά στον πίνακα που παρατίθεται.
Μελετώντας τα στοιχεία του πίνακα βλέπουμε ότι το καλοκαίρι (Ιούνιο, Ιούλιο, και Αύγουστο) του 1999 είχαμε συνολικά 2772 ατυχήμα στα οποία σκοτώθηκαν 126 άνθρωποι και τραυματίστηκαν (σοβαρά και ελαφρά) 3468. Τα αντίστοιχα στοιχεία για το καλοκαίρι του 2000 ήταν 3035 ατυχήματα 128 νεκροί και 4000 τραυματίες, είχαμε δηλαδή μια αύξηση γύρω στο 10%.

Τροχαία Αττικής: αυξημένα και φέτος τα τροχαία

Τα περισσότερα ατυχήματα (1109) σημειώθηκαν όπως και πέρυσι κατά τον μήνα Ιούνιο ενώ τους περισσότερους νεκρούς (47) τους είχαμε τον Αύγουστο. Κύρια αιτία των ατυχημάτων κατά τους καλοκαιρινούς μήνες είναι σύμφωνα με αξιωματικούς της τροχαίας, οι υψηλές θερμοκρασίες που αυξάνουν την κούραση και ελαττώνουν την προσοχή πεζών και οδηγών, όπως επίσης και οι μεγάλες ταχύτητες που αναπτύσσουν οι οδηγοί στους άδειους απο αυτοκίνητα αυτήν την εποχή, δρόμους της πρωτεύουσας.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση