παγκρεατιτιδα τκε | ακτινοθεραπεια μυτη | πυρετος νεογνου | διαρροια | θωρακασ πλευρα

9000 Ελληνες θα έχουν χάσει τη ζωή τους σε τροχαία, μέχρι το 2004Μέχρι το 2004, περίπου 9000 Ελληνες θα έχουν χάσει τη ζωή τους στα 100.000 χιλιάδες τροχαία ατυχήματα που θα γίνουν, αν όλοι οι εμπλεκόμενοι παράγοντες δεν αλλάξουν στάση, σύμφωνα με το "Ενημερωτικό Δελτίο", επίσημο έντυπο του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων.

Σύμφωνα με τους συγκοινωνιολόγους οι δυσοίωνες αυτές προβλέψεις βασίζονται στα εξής στοιχεία:

α) Μόνο το 20% των οδηγών και συνεπιβατών χρησιμοποιούν ζώνη ασφαλείας ή κράνος.

β) Το 90% των οδηγών δηλώνει ότι οι άλλοι οδηγοί ευθύνονται για τα ατυχήματα και μόνο το 20% παραδέχεται ότι παραβιάζει τα όρια ταχύτητας.

γ) Στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης δεν υπάρχει ούτε ένας συγκοινωνιολόγος προκειμένου να υποστηρίξει επιστημονικά τον κατάλληλο σχεδιασμό.

δ) Το ίδιο το ΥΠΕΧΩΔΕ "διαφημίζει" τις υπερβολικές ταχύτητες. Για να διανύσεις 15 χιλιόμετρα της Αττικής Οδού σε 6 λεπτά -όπως διαφημίζεται- πρέπει να αναπτυχθεί ταχύτητα που να υπερβαίνει το όριο του ΚΟΚ (120 χιλ.).

Όλα αυτά χαρακτηρίζονται από το έντυπο ως "αβάσταχτη ελαφρότητα" του κράτους και των πολιτών, που πρέπει να εξαλειφθεί.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.