δυσπλασία πλακωδων κυττάρων τραχήλου | ομοιοπαθητική για υπόταση | στιγμα μεσογειακης αναιμιας

Ξεχάστε το ροχαλητό με μία ένεσηΛέγεται ένεση πλαστικής του ροχαλητού (injection snoreplasty) και αν ροχαλίζετε, ή γνωρίζετε κάποιον που ροχαλίζει, η παραπάνω θεραπεία μπορεί να θέσει τέλος στις νύχτες χωρίς ύπνο. Η θεραπεία, δεν είναι παρά μία ένεση στη μαλακή υπερώα, δηλαδή στο μαλακό τμήμα του ουρανίσκου στο πίσω μέρος του στόματος. Μπορεί να φαίνεται οδυνηρό, αλλά σύμφωνα με τον Scott E. Brietzke, ο οποίος παρουσίασε τη νέα μέθοδο στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ωτορινολαρυγγολογικής Ακαδημίας, σε μια κλίμακα πόνου από το 1 μέχρι το 10, οι ασθενείς στους οποίους χρησιμοποιήθηκε η ένεση τη βαθμολόγησαν περίπου στο 3.

Η διαδικασία διαρκεί περίπου 5 με 10 λεπτά, και χρησιμοποιείται μια χημική ουσία που λέγεται θειϊκό τετραδεκυλικό νάτριο (sodium tetradecyl sulfate), η οποία προάγει τη σκλήρυνση της μαλακής υπερώας, δημιουργώντας ουλώδη ιστό. Η σκλήρυνση της μαλακής υπερώας, προκαλεί συνήθως και τη διακοπή του ροχαλητού, αφού στις περισσότερες περιπτώσεις το ροχαλητό προκαλείται από την ανεπιθύμητη ταλάντωση της μαλακής υπερώας. Τα ενοχλήματα μετά την ένεση μοιάζουν με τα ενοχλήματα που εμφανίζονται στη φαρυγγίτιτδα και διαρκούν 2-3 ημέρες. Η επιτυχία της μεθόδου αγγίζει το 92% ενώ η ίδια ουσία χρησιμοποιείται και για τη θεραπεία των κιρσών.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.