εκκολπωμα στο εντερο | τι τρωμε οταν εχουμε χοληστερινη | αθηρωματικος δεικτης | αναπνευδτικη αρρυθμια

Μία ένεση το χρόνο κατά της οστεοπόρωσης μετά την εμμηνόπαυσηΜία και μόνο ένεση ετησίως με zoledronic acid είναι εξίσου αποτελεσματική με την καθημερινή πρόσληψη του φαρμάκου από το στόμα, στην καταπολέμηση της οστεοπόρωσης σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που δημοσιεύθηκε στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό New England Journal of Medicine.

Ο Δρ. Ian Reid από το πανεπιστήμιο του Οκλαντ στη Νέα Ζηλανδία και μία ομάδα διεθνών επιστημόνων επισημαίνουν ότι μία τέτοια αγωγή θα ήταν πιο αποδεκτή από τους ασθενείς, ενθαρρύνοντας πιο πολλές γυναίκες να ακολουθήσουν θεραπεία για την οστεοπόρωση.

Προηγούμενες έρευνες είχαν δείξει ότι η λήψη από το στόμα φαρμακευτικών σκευασμάτων για τη θεραπεία της οστεοπόρωσης, η οποία είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη, μειώνει μεν τον κίνδυνο καταγμάτων και αυξάνει την οστική πυκνότητα, αλλά παρουσιάζει μειωμένη απορρόφηση και δυσανεξία.

Κλινικές δοκιμές, της ενέσιμης μορφής σε 351 μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες έδειξαν ότι είναι εξίσου αποτελεσματική με την ημερήσια λήψη του σκευάσματος από το στόμα, ενώ ο νέος αυτός τρόπος χορήγησης μπορεί να έχει πολύ καλύτερη συμμόρφωση του ασθενούς στη θεραπεία της οστεοπόρωσης σε πολλές περιπτώσεις.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.