ψείρες σώματος | πνευμοθωρακας | κολικος εντερου | απονευρωση | ανοιχτη υστερεκτομη και μετεγχειρητικος πονος

Τι κρύβει το παιδικό ροχαλητόΤο ροχαλητό που ακούγεται από το παιδικό δωμάτιο μπορεί να εξηγεί προβλήματα συμπεριφοράς του παιδιού. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγουν επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Louisville, στις ΗΠΑ, έπειτα από έρευνα σε 5.000 παιδιά 6 ετών που ροχάλιζαν. Τα αποτελέσματα της έρευνας θα δημοσιευθούν στο επικείμενο τεύχος του Pediatrics, το περιοδικό της Αμερικάνικης Παιδιατρικής Ακαδημίας.

Το έντονο ροχαλητό στα παιδιά μπορεί να σημαίνει ότι δεν κοιμούνται αρκετά, κάτι που οδηγεί σε υπερκινητικότητα και μειωμένη ικανότητα να εστιάσουν κάπου συγκεκριμένα την προσοχή τους.

Σύμφωνα με το Dr. David Gozal, τα παιδιά όταν κουράζονται γίνονται νευρικά και προσπαθούν να αποφύγουν τον ύπνο. 'Η ικανότητα να ελέγξουν τον εαυτό τους, μειώνεται όταν κουράζονται. Δε γνωρίζουμε γιατί συμβαίνει αυτό, αλλά πιστεύουμε ότι έχει σχέση με την εξέλιξη του νευρικού τους συστήματος' δήλωσε ο ίδιος.

Το ροχαλητό προέρχεται από παλμικές δονήσεις των μυών του φάρυγγα, που προκαλούνται κατά την αναπνοή. Οταν κάποιος ροχαλίζει, πιθανόν το αναπνευστικό του δεν είναι σε καλή κατάσταση. Στα παιδιά, οι διογκωμένες αμυγδαλές και τα κρεατάκια δημιουργούν εμπόδια στην αναπνοή, κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.