καθε ποτε κανουμε ακτινογραφια θωρακος | ανεβασμενες τρανσαμινασες | μικροβιο | redbull alouminenio

Νέες αναίμακτες τεχνικές στην Γαστρεντερολογία, αύξηση του καρκίνου στο πεπτικόΔιημερίδα με θέμα «Απεικονιστικές και επεμβατικές τεχνικές στην Γαστρεντερολογία» διεξήχθηκε στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου στο ΝΙΜΙΤΣ. Σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής και επίκουρος καθηγητής Γαστρεντερολογίας κ. Ν. Καλαντζής ο αντιπρόεδρος και δ/ντής της Γαστρεντερολογικής Κλινικής στο ΝΙΜΙΤΣ κ. Η. Νάστος και ο κ. Δ. Αρβανίτης, δ/ντής της Γαστρεντερολογικής Κλινικής στο 251 ΓΝΑ, μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν στις νέες επεμβατικές τεχνικές στην Γαστρεντερολογία και στην αύξηση των κρουσμάτων καρκίνων του οισοφάγου, του παγκρέατος και του παχέος εντέρου.

Πιο συγκεκριμένα έδωσαν έμφαση στις νέες αναίμακτες μεθόδους που κάνουν χρήση μικροσκοπικών στεντς και πομπών υπερήχων, προκειμένου να αντιμετωπίσουν παθολογικές καταστάσεις που μπορεί να παρουσιαστούν στα χοληφόρα, τον οισοφάγο, το παχύ έντερο και το πάγκρεας, δίνοντας έτσι την δυνατότητα στον ασθενή να αποφύγει το χειρουργείο. Ο επίκουρος καθηγητής κ. Νίκος Καλαντζής τόνισε την ιδιαίτερη αξία μιας νέας απεικονιστικής μεθόδου που λέγεται ενδοσκοπική υπερηχοτομογραφία και συνδυάζει, τόσο την ενδοσκόπηση με υπερήχους όσο και επεμβατικές τεχνικές. Η συμβολή αυτής της μεθόδου στην πρώιμη διάγνωση καρκινικών καταστάσεων, όπως και στη σταδιοποίηση τους είναι καθοριστική.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε επίσης και στην αύξηση των κρουσμάτων καρκίνου του οισοφάγου, του παγκρέατος και του παχέος εντέρου. Κύρια αιτία αυτής της εξέλλιξης θεωρείται ότι είναι οι αλλαγές που έχουν γίνει στις διαιτητικές συνήθειες και η απομάκρυνση απο τον παραδοσιακό τρόπο διατροφής. Αντίθετα οι βελτιώσεις που έχουν γίνει στις μεθόδους συντήρησης των τροφίμων και η μείωση της κατανάλωσης καπνιστών και παστών τροφίμων, οδήγησαν σε μείωση των κρουσμάτων του καρκίνου του στομάχου.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.