τι σημαινει οταν εχω συχνοουρια | αποφυγη οπτικης επαφης | ξεροβηχας σκυλου | αποχρεμπτικά | σιροπι για βηχα

Τα τροχαία πρώτη αιτία θανάτου στον Ελληνικό ΣτρατόΤα τροχαία ατυχήματα αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου στο Στρατό, καθώς κάθε χρόνο μόνο στο Στρατό Ξηράς συμβαίνουν περίπου 1.000 τροχαία ατυχήματα, που έχουν ως συνέπεια 50 νεκρούς (δύο διμοιρίες οπλιτών) και 900 τραυματίες (δύο τάγματα), ενώ στο γενικό πληθυσμό, κάθε χρόνο έχουμε 25.000 τροχαία ατυχήματα με 3.000 νεκρούς (μια ταξιαρχία) και 30.000 τραυματίες εκ των οποίων οι 10.000 (μία μεραρχία) μένουν ανάπηροι. Τα στατιστικά αυτά στοιχεία παρουσίασε ο διευθυντής του 1ου Επιτελικού Γραφείου της 1ης Στρατιάς, συνταγματάρχης Ιωάννης Μιχαλολιάκος, στην ομιλία του σε ημερίδα με θέμα την πρόληψη ατυχημάτων στο Στρατό, η οποία έγινε στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης με διοργανωτή το Γ΄ Σώμα Στρατού και υπό την αιγίδα της 1ης Στρατιάς.

Ο κ. Μιχαλολιάκος επισήμανε πως το ανησυχητικό στοιχείο είναι ότι τα δύο τελευταία χρόνια παρατηρείται αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων. Αυτή αποδίδεται στη μεγάλη αύξηση της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων και των μοτοσικλετών, που παρουσιάστηκε μέσα στη δεκαετία. Από την άλλη, παρατηρείται μείωση των ατυχημάτων που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας. Ο κ. Μιχαλολιάκος αναφέρθηκε αναλυτικά στα μέτρα που έχουν ληφθεί τα τελευταία χρόνια στο Στρατό, ώστε να περιορισθεί ο αριθμός των ατυχημάτων, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις αυτοκτονίες και τα ναρκωτικά στο Στρατό.

Ετσι, σε ότι αφορά τις αυτοκτονίες, σημείωσε ότι πάντα αποτελούσαν ένα σοβαρό πρόβλημα, αφού παραμένουν μία από τις συχνότερες αιτίες θανάτου σε ειρηνικές περιόδους, ενώ σε ότι αφορά τη χρήση ή εμπορία ναρκωτικών στο Στρατό, φαίνεται πως οικογενειακά και οικονομικά προβλήματα αποτελούν την κυριότερη αιτία, ωστόσο ένα μεγάλο μέρος των συλληφθέντων δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.