Συσπασεις κατω χειλους | παιδικες αρρωστιες | συριγγιοπισω απο τα αυτια | φυσιολογικη θερμοκρασια νεογνου

Διάγνωση πρίν την εμφύτευση του εμβρύου στη μήτραΖευγάρια με αυξημένο κίνδυνο να φέρουν στον κόσμο παιδιά με γενετικές ασθένειες, μπορούν να αποφύγουν τις άσκοπες κυήσεις και την διακοπή αυτών με όλα τα επακόλουθα, μια και τώρα μπορεί να γίνει διάγνωση των γενετικών ασθενειών πρίν από την εμφύτευση του εμβρύου στην μήτρα. Οι νέες εξελίξεις και οι δυνατότητες παρέμβασης στις διαγνωστικές διαδικασίες ήταν αντικείμενο συζήτησης σε επιστημονική ημερίδα που διοργανώθηκε το προηγούμενο Σάββατο από την Πανελλήνια Ενωση Κλινικών Εμβρυολόγων.

Η μοναδική επιλογή μέχρι πρόσφατα, για ζευγάρια με γενετική επιβάρυνση (μεσογειακή αναιμία, κυστική ίνωση, φιλοσύνδετα νοσήματα), ήταν ο προγεννητικός έλεγχος της εγκύου και ο τερματισμός της κύησης στην περίπτωση που το έμβρυο ήταν φορέας γενετικής νόσου. Η μέθοδος της προεμφυτευτικής διάγνωσης οδηγεί σε προεπιλεγμένες κυήσεις και μάλιστα τα τελευταία δύο χρόνια εφαρμόστηκε στη χώρα μας σε 22 ζευγάρια που ήταν φορείς μεσογειακής ή δρεπανοκυτταρικής αναιμίας και είχε σαν αποτέλεσμα να έρθουν στο κόσμο πέντε υγιή παιδιά.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.