ουλιτιδα και βιταμινη c | εμβολιο κοκκυτη παρενεργειες | σύνδρομο αναπνευστικής δυσχέρειας | ινσουλινωμα

Μικρά θηλαστικά - Μεγάλα μυστικά!Μελετώντας τα μυστικά της έχιδνας, του αρχαιότερου, ίσως, θηλαστικού στον κόσμο, είναι πιθανό μια μέρα, οι άνθρωποι να μπορούν να περιέλθουν σε κατάσταση 'προσωρινής παύσης' της ζωής. Η μελέτη της έχιδνας, θα μπορούσε να αποκαλύψει σημαντικά μυστικά, που προκαλούν την ιατρική επιστήμη, βοηθώντας τους ανθρώπους να επιτύχουν 'βαθύ ύπνο' που θα επιτρέψει χειρουργικές επεμβάσεις χωρίς αναισθησία ή διαστημικά ταξίδια, όπως ανακοινώθηκε στο British Association's Festival of Science. Η έχιδνα, είναι ένα μικρό, αγκαθωτό θηλαστικό, που κινείται αργά και φωλιάζει στο έδαφος. Βρίσκεται μόνο στην Αυστραλία και τη Νέα Γουϊνέα, ενώ έχει την ικανότητα να εισέρχεται σε κατάσταση νάρκης, όταν η τροφή ή το νερό σπανίζουν, ελαττώνοντας το μεταβολισμό και τη θερμοκρασία του σώματός της, για να διατηρήσει ενέργεια και να επιβιώσει.

Η ιστορία της έχιδνας, εκτείνεται σε 120 εκατομμύρια χρόνια, ενώ οι πρόγονοί της περπατούσαν μαζί με τους δεινοσαύρους, επιβιώνοντας από αναρίθμητες γενικές και κλιματολογικές αλλαγές, που εξαφάνισαν τόσα άλλα πλάσματα. Η έχιδνα έχει τη χαμηλότερη θερμοκρασία σώματος από κάθε άλλο θηλαστικό στον κόσμο, που κυμαίνεται μεταξύ 31-33 °C, ενώ μπορεί κατέβει ακόμη περισσότερο, πλησιάζοντας τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος. Υπάρχουν και άλλα ζώα τα οποία μεταπίπτουν στην κατάσταση που ονομάζουμε νάρκη ή χειμέρια νάρκη, ωστόσο η έχιδνα είναι το παλαιότερο θηλαστικό, πράγμα που σημαίνει ότι βρίσκεται στην πρώτη θέση της αλυσίδας και είναι εκείνη που θα δώσει πολλά στοιχεία για την εξέλιξη όχι μόνο της ρύθμισης της θερμοκρασίας του σώματος, αλλά και για πολλές άλλες ρυθμίσεις του μεταβολισμού.

Εχει ήδη βρεθεί, ότι το γάλα της έχιδνας, περιέχει έναν τύπο σακχάρου, που υπάρχει σε αμελητέες ποσότητες και στο ανθρώπινο γάλα, το οποίο θα μπορούσε να είναι υπεύθυνο για την ανάπτυξη του ανοσοποιητικού συστήματος των νεογνών. Οι προσπάθειες των επιστημόνων πλέον, επικεντρώνονται στο να ανακαλύψουν αν οι δυνατότητες της έχιδνας οφείλονται στη λειτουργία ορμονών ή είναι καταγεγραμμένες στα γονίδιά της...

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.