ελκος δωδεκαδακτυλου | πολυποδες στομαχου | stenosh. isthmou aorths | ναρκισσιστική διαταραχή | ηθμοειδιτιδα

Τα μυστικά του γήρατοςH αύξηση των επιπέδων μιας συγκεκριμένης πρωτεΐνης, βοηθά στην κινητοποίηση από τα κύτταρα, των μηχανισμών εκείνων που είναι υπεύθυνοι για την επισκευή τους. Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία φαρμάκων που επιβραδύνουν την επέλευση γήρατος και καταπολεμούν πιο αποτελεσματικά τον καρκίνο.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Νιούκαστλ βρήκαν ότι η πρωτεΐνη PARP-1 βοηθά στον ανασχηματισμό του κατεστραμμένου DNA, κατάσταση η οποία πιστεύεται ότι κρύβεται πίσω από τη διαδικασία εμφάνισης γήρατος και πίσω από την καρκινογένεση.

Η βάση αυτής της επιστημονικής ανακάλυψης, υπήρξε η παρατήρηση ότι ζώα που ζουν σχετικά λίγα χρόνια, έχουν σχετικά χαμηλότερα επίπεδα αυτής της πρωτεΐνης. Αυτό οδήγησε σε μια σειρά από πειράματα, κατάληξη των οποίων ήταν η παραγωγή κυττάρων, τα οποία, με την επίδραση των αυξημένων επιπέδων της PARP-1 και κάτω από συνθήκες περιβαλοντικού στρες, διατηρούν καλύτερα το γενετικό υλικό τους.

Σύμφωνα με τον κύριο ερευνητή, Δρ. Alexander Burkle, η ανακάλυψη αυτή ανοίγει νέους ορίζοντες στη μελλοντική έρευνα για την καθυστέρηση επέλευσης του γήρατος και την αντιμετώπιση του καρκίνου.

Παράλληλα ο ερευνητής επισήμανε ότι, η βιταμίνη νιασίνη παίζει έναν επίσης σημαντικό ρόλο στην επισκευή του DNA και ότι η φτωχή σε νιασίνη Δυτική δίαιτα, εξηγεί εν μέρει την πρόωρη εμφάνιση γήρατος σε αυτές τις κοινωνίες.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.