ανεβασμενες τιμες στις εξετασεις παιδιου για το συκωτι

Τα ελληνόπουλα ξεχνούν να εμβολιαστούνΜεγάλος αριθμός παιδιών της προεφηβικής και εφηβικής ηλικίας είναι απροστάτευτα απέναντι σε μεταδοτικά νοσήματα, τα εμβόλια των οποίων είναι υποχρεωτικά. Αυτό συμβαίνει είτε γιατί δεν έχουν γίνει οι επαναληπτικές δόσεις των εμβολίων αλλά και γιατί υπάρχουν παιδιά που δεν έχουν εμβολιασθεί καθόλου. Μελέτη που έγινε από ομάδα παιδιάτρων της Α' Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων 'Αγία Σοφία' σε παιδιά Γυμνασίων και Λυκείων της Αθήνας, με τον έλεγχο των βιβλιαρίων εμβολιασμού, έδειξε ότι υπάρχει έντονο πρόβλημα και μάλιστα στην Αθήνα του 2000.

Πώς έγινε η έρευνα - Αποτελέσματα

Ο έλεγχος έγινε σε 716 μαθητές και έδειξε ότι τρείς στους δέκα μαθητές Λυκείου δεν είχαν κάνει τις επαναληπτικές δόσεις για διφθερίτιδα, ερυθρά, ιλαρά και παρωτίτιδα, ενώ το 2% δεν είχε κάνει καθόλου τα αντίστοιχα εμβόλια, έξι στα δέκα παιδιά δεν είχαν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό απέναντι στον κοκκύτη ενώ το 7% δεν είχε καθόλου εμβολιαστεί. Σημαντικό συμπέρασμα της έρευνας ήταν ότι παρ' όλο που από το 1998 περιλαμβάνεται στα υποχρεωτικά εμβόλια και το εμβόλιο της ηπατίτιδας Β, τρία στα δέκα παιδιά δεν είχαν εμβολιαστεί καθόλου ενώ το 5% δεν είχε ολοκληρώσει τον εμβολιασμό.

Το πρόβλημα των εμβολιασμών στην Ελλάδα δεν αφορά μόνο τα ελληνόπουλα αλλά πολύ περισσότερο και τα παιδιά των οικονομικών μεταναστών, που προέρχονται από χώρες με σαθρό σύστημα υγείας και μεγάλα ποσοστά μεταδοτικών νοσημάτων, πράγμα που κάνει αναγκαία την λήψη μέτρων για την αντιμετώπισή του.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.