Θρίαμβος της χειρουργικής: επιτυχής μεταμόσχευση χεριών!

Θρίαμβος της χειρουργικής: επιτυχής μεταμόσχευση χεριών!Ο Αυστριακός αστυνομικός που υποβλήθηκε σε διπλή μεταμόσχευση χεριών, θα μπορεί σύντομα να επιστρέψει στη δουλειά του, όπως ανακοινώθηκε από την Αυστριακή κρατική τηλεόραση. Ο 45χρονος Theodar Kelz, που υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, που διήρκεσε 17 ώρες, τον περασμένο Μάρτιο, έχασε και τα δύο του χέρια σε βομβιστική επίθεση το 1994, όπου έχασαν τη ζωή τους 4 άτομα. Η παραπάνω χειρουργική επέμβαση, επιχειρήθηκε για δεύτερη φορά στον κόσμο και πραγματοποιήθηκε με επιτυχία.

Η πρώτη, διπλή, μεταμόσχευση χεριών, έγινε από μία διεθνή ομάδα χειρουργών τον Ιανουάριο στη Γαλλία, σε έναν 33χρονο ασθενή, που είχε χάσει και τα δύο του χέρια το 1996, όταν εξερράγη ένα αυτοσχέδιο πυροτέχνημα, σημαδεύοντας την έναρξη μιας νέας εποχής για τις μεταμοσχεύσεις. Να σημειωθεί ότι η επανασυγκόλληση μελών, είναι εφικτή από το 1964, αλλά η μεταμόσχευση άκρων από νεκρό δότη, είναι μια σχετικά καινούρια διαδικασία.

Θρίαμβος της χειρουργικής: επιτυχής μεταμόσχευση χεριών!Η πρώτη μεταμόσχευση ενός χεριού, πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 1998 στη Γαλλία, στον Clint Hallam, έναν 49χρονο Νεοζηλανδό, ο οποίος πρόσφατα νοσηλευθηκε σε Νοσοκομείο της χώρας του με σημεία απόρριψης του μοσχεύματος, όπου έλαβε ανοσοκατασταλτική αγωγή. Σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς, η κατάσταση, τόσο της υγείας του, όσο και του μοσχεύματος, είναι καλή.

Η πρώιμη επιτυχία στις μεταμοσχεύσεις χεριών, μπορεί να επιτευχθεί με τα ήδη υπάρχοντα ανοσοκατασταλτικά φάρμακα, ωστόσο θα απαιτηθούν νεώτερα ανοσοκατασταλτικά, αν οι μεταμοσχεύσεις χεριών γίνουν περισσότερο συνηθισμένες. Ο κίνδυνος για την απόρριψη του μοσχεύματος είναι υπαρκτός, αφού δεν υπάρχει κανένα φάρμακο 100% αποτελεσματικό, ενώ σε κάθε ασθενή εμφανίζεται κάποιου βαθμού απόρριψη.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση