εμβολιο φυματιωσης | οταν εχεισ στα κοπρανα βλενεσ τι γινεται | καυτηριασμος μυτης | ναυτία αντιμετώπιση

Θρίαμβος της χειρουργικής: επιτυχής μεταμόσχευση χεριών!Ο Αυστριακός αστυνομικός που υποβλήθηκε σε διπλή μεταμόσχευση χεριών, θα μπορεί σύντομα να επιστρέψει στη δουλειά του, όπως ανακοινώθηκε από την Αυστριακή κρατική τηλεόραση. Ο 45χρονος Theodar Kelz, που υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, που διήρκεσε 17 ώρες, τον περασμένο Μάρτιο, έχασε και τα δύο του χέρια σε βομβιστική επίθεση το 1994, όπου έχασαν τη ζωή τους 4 άτομα. Η παραπάνω χειρουργική επέμβαση, επιχειρήθηκε για δεύτερη φορά στον κόσμο και πραγματοποιήθηκε με επιτυχία.

Η πρώτη, διπλή, μεταμόσχευση χεριών, έγινε από μία διεθνή ομάδα χειρουργών τον Ιανουάριο στη Γαλλία, σε έναν 33χρονο ασθενή, που είχε χάσει και τα δύο του χέρια το 1996, όταν εξερράγη ένα αυτοσχέδιο πυροτέχνημα, σημαδεύοντας την έναρξη μιας νέας εποχής για τις μεταμοσχεύσεις. Να σημειωθεί ότι η επανασυγκόλληση μελών, είναι εφικτή από το 1964, αλλά η μεταμόσχευση άκρων από νεκρό δότη, είναι μια σχετικά καινούρια διαδικασία.

Η πρώτη μεταμόσχευση ενός χεριού, πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 1998 στη Γαλλία, στον Clint Hallam, έναν 49χρονο Νεοζηλανδό, ο οποίος πρόσφατα νοσηλευθηκε σε Νοσοκομείο της χώρας του με σημεία απόρριψης του μοσχεύματος, όπου έλαβε ανοσοκατασταλτική αγωγή. Σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς, η κατάσταση, τόσο της υγείας του, όσο και του μοσχεύματος, είναι καλή.

Η πρώιμη επιτυχία στις μεταμοσχεύσεις χεριών, μπορεί να επιτευχθεί με τα ήδη υπάρχοντα ανοσοκατασταλτικά φάρμακα, ωστόσο θα απαιτηθούν νεώτερα ανοσοκατασταλτικά, αν οι μεταμοσχεύσεις χεριών γίνουν περισσότερο συνηθισμένες. Ο κίνδυνος για την απόρριψη του μοσχεύματος είναι υπαρκτός, αφού δεν υπάρχει κανένα φάρμακο 100% αποτελεσματικό, ενώ σε κάθε ασθενή εμφανίζεται κάποιου βαθμού απόρριψη.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.