Οι αρχές απομάκρυναν υπέρβαρο παιδί από τους γονείς του

Οι αρχές απομάκρυναν υπέρβαρο παιδί από τους γονείς τουΕνα τρίχρονο κοριτσάκι στις ΗΠΑ που ζυγίζει 54 κιλά, απομακρύνθηκε από τους γονείς του και τέθηκε υπό κηδεμονία για ιατρικούς λόγους. Οι γιατροί που πρότειναν την απομάκρυνση του παιδιού από τους γονείς του, υποστηρίζουν ότι το βάρος του παιδιού είναι απειλητικό για τη ζωή του.

Το κοριτσάκι, που λέγεται Anamarie Martinez-Regino, είναι τρεις φορές βαρύτερο και 50% ψηλότερο από τα άλλα παιδιά της ηλικίας του.

Το πρόβλημα της Anamarie δεν είναι πρόσφατο και νοσηλεύθηκε για τον ίδιο λόγο αρκετές φορές μέχρι σήμερα. Τώρα, απομακρύνθηκε από τους γονείς της, ωστόσο οι γιατροί δεν είναι ικανοί να καθορίσουν τα ακριβή αίτια της παχυσαρκίας της. Είναι πιθανό να οφείλεται σε κάποιο σπάνιο σύνδρομο, που ωστόσο δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί.

Οι γονείς της Anamarie υποστηρίζουν ότι δεν ευθύνονται για το βάρος της, θεωρώντας ότι το πρόβλημα έχει ιατρικές αιτίες και δεν έχει προκληθεί από υπερβολικό φαγητό ή κακή διατροφή στο σπίτι. Αναφέρουν επίσης ότι πρόσφατες ιατρικές εξετάσεις έχουν δείξει ότι το υπερβολικό βάρος της κόρης τους δεν έχει προκαλέσει διαταραχές στην λειτουργία της καρδιάς της και περιμένουν με αγωνία την απόφαση του δικαστηρίου που θα καθορίσει την κηδεμονία της μικρής Anamarie.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση