Το Διαβαλκανικό Ιατρικό Κέντρο υιοθετεί τον Αη Στράτη

Με την ευκαιρία της έναρξης λειτουργίας του Διαβαλκανικού Ιατρικού Κέντρου στην Θεσσαλονίκη, ο Ομιλος Αποστολόπουλου ανακοίνωσε την υγειονομική ‘υιοθεσία’ του ακριτικού νησιού του Αη Στράτη, που περιλαμβάνει τη δωρεάν παροχή υπηρεσιών υγείας στους 280 μόνιμους κατοίκους του νησιού, και την χορήγηση υποτροφίας σε κάθε παιδί που θα εισέλθει στην Ιατρική Σχολή.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα υγειονομικής περίθαλψης για τους κατοίκους του Αη Στράτη περιλαμβάνει τις εξής παροχές:

-Την πλήρη ιατρική κάλυψη των αναγκών όλων των παιδιών και εφήβων, ηλικίας έως 18 χρόνων. Χτες επιδόθηκαν στους πρώτους δικαιούχους 46 κάρτες υγείας της ασφαλιστικής εταιρίας LA VIE του ομίλου Αποστολόπουλου.

-Τη νοσηλεία όλων των επιτόκων του νησιού, καθώς και το τοκετό όλων των γυναικών στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο

-Την εγκατάσταση συστήματος τηλεϊατρικής στο νησί, με δαπάνη του ομίλου, καθώς επίσης και την εκπαίδευση προσωπικού για την εξέταση όλων των κατοίκων από τους γιατρούς του Διαβαλκανικού Κέντρου.

-Τη μεταφορά όλων των παιδιών του νησιού, που έχουν ανάγκη άμεσης διακομιδής στο Διαβαλκανικό Κέντρο, με το ιδιόκτητο ελικόπτερο-ασθενοφόρο παντός καιρού.

-Τη χορήγηση υποτροφίας, συνολικού ύψους 30 εκατ. δρχ, σε κάθε παιδί που θα εισέλθει στην Ιατρική Σχολή.

Ο πρόεδρος του Κέντρου, κ.Γεώργιος Αποστολόπουλος, ανακοίνωσε ακόμη τις προθέσεις του ομίλου να “υιοθετήσει” και άλλες κοινότητες, π.χ. στη Θράκη, μέχρι τα Χριστούγεννα του 2000, ενώ στα σχέδια του είναι και η δημιουργία Ιατρικής Σχολής πανεπιστημιακού επιπέδου, δίπλα στο Διαβαλκανικό Ιατρικό Κέντρο.

Η κυβέρνηση μέσω του Υπουργού Αιγαίου, κ. Ν. Σηφουνάκη και του Υπουργού Μακεδονίας-Θράκης, κ. Γ. Πασχαλίδη, συνεχάρη τη διοίκηση του ομίλου και εξέφρασε την ελπίδα ότι αντίστοιχες κινήσεις θα δρομολογηθούν και στα άλλα απομονωμένα μικρά νησιά του Αιγαίου.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση