τιμες αεριων αιματος | μυς λαιμου | Ανεμογκαστρι στη γυναικα | agkilosi | οξυγονοκολληση ματια | αξονας δοντιου

Το Διαβαλκανικό Ιατρικό Κέντρο υιοθετεί τον Αη ΣτράτηΜε την ευκαιρία της έναρξης λειτουργίας του Διαβαλκανικού Ιατρικού Κέντρου στην Θεσσαλονίκη, ο Ομιλος Αποστολόπουλου ανακοίνωσε την υγειονομική 'υιοθεσία' του ακριτικού νησιού του Αη Στράτη, που περιλαμβάνει τη δωρεάν παροχή υπηρεσιών υγείας στους 280 μόνιμους κατοίκους του νησιού, και την χορήγηση υποτροφίας σε κάθε παιδί που θα εισέλθει στην Ιατρική Σχολή.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα υγειονομικής περίθαλψης για τους κατοίκους του Αη Στράτη περιλαμβάνει τις εξής παροχές:

-Την πλήρη ιατρική κάλυψη των αναγκών όλων των παιδιών και εφήβων, ηλικίας έως 18 χρόνων. Χτες επιδόθηκαν στους πρώτους δικαιούχους 46 κάρτες υγείας της ασφαλιστικής εταιρίας LA VIE του ομίλου Αποστολόπουλου.

-Τη νοσηλεία όλων των επιτόκων του νησιού, καθώς και το τοκετό όλων των γυναικών στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο

-Την εγκατάσταση συστήματος τηλεϊατρικής στο νησί, με δαπάνη του ομίλου, καθώς επίσης και την εκπαίδευση προσωπικού για την εξέταση όλων των κατοίκων από τους γιατρούς του Διαβαλκανικού Κέντρου.

-Τη μεταφορά όλων των παιδιών του νησιού, που έχουν ανάγκη άμεσης διακομιδής στο Διαβαλκανικό Κέντρο, με το ιδιόκτητο ελικόπτερο-ασθενοφόρο παντός καιρού.

-Τη χορήγηση υποτροφίας, συνολικού ύψους 30 εκατ. δρχ, σε κάθε παιδί που θα εισέλθει στην Ιατρική Σχολή.

Ο πρόεδρος του Κέντρου, κ.Γεώργιος Αποστολόπουλος, ανακοίνωσε ακόμη τις προθέσεις του ομίλου να "υιοθετήσει" και άλλες κοινότητες, π.χ. στη Θράκη, μέχρι τα Χριστούγεννα του 2000, ενώ στα σχέδια του είναι και η δημιουργία Ιατρικής Σχολής πανεπιστημιακού επιπέδου, δίπλα στο Διαβαλκανικό Ιατρικό Κέντρο.

Η κυβέρνηση μέσω του Υπουργού Αιγαίου, κ. Ν. Σηφουνάκη και του Υπουργού Μακεδονίας-Θράκης, κ. Γ. Πασχαλίδη, συνεχάρη τη διοίκηση του ομίλου και εξέφρασε την ελπίδα ότι αντίστοιχες κινήσεις θα δρομολογηθούν και στα άλλα απομονωμένα μικρά νησιά του Αιγαίου.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.