Νέος τρόπος διάγνωσης του καρκίνου του μαστού

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση, ανακαλύφθηκε ότι σε καρκίνο του μαστού, τα καρκινικά κύτταρα απορροφούν ιωδιούχες ουσίες, ουσίες δηλαδή που περιέχουν ιώδιο, με τον ίδιο τρόπο που οι ουσίες αυτές απορροφώνται από τον θυρεοειδή. Φυσιολογικά, τα κύτταρα του μαστού δεν απορροφούν ιωδιούχες ουσίες, εκτός από την περίοδο την κύησης και της γαλουχίας. Η ανακάλυψη αυτή μπορεί να βελτιώσει τόσο τη διάγνωση όσο και την αντιμετώπιση της νόσου.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τους ερευνητές, περισσότερα από το 80% των καρκινικών κυττάρων απορρόφησαν ιωδιούχες ουσίες, σε σχέση με το 20% περίπου των μη καρκινικών κυττάρων που βρίσκονταν γύρω από την περιοχή του όγκου. Κανένα από τα κύτταρα του μαστού χωρίς καρκίνο, δεν απορρόφησε ιωδιούχες ουσίες. Το επόμενο βήμα, είναι η χρήση αυτής της ανακάλυψης με σκοπό την αντιμετώπιση της νόσου.

Τα πλεονεκτήματα της αντιμετώπισης του καρκίνου του μαστού με θεραπεία με ραδιενεργό ιώδιο, δεν έχουν ακόμη αποδειχθεί. Σε αντίθεση με τον καρκίνο του θυρεοειδούς, οι όγκοι στο μαστό μπορεί να είναι αρκετά μεγάλοι ώστε να εξαληφθούν με τον συγκεκριμένο τύπο θεραπείας. Ωστόσο μπορεί να αποδειχθεί αρκετά αποτελεσματική σε συνδυασμό με χειρουργική αφαίρεση του όγκου και άλλες θεραπείες του καρκίνου του μαστού.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση