πρασο στην γαστροοισοφαγικη παλινδρομηση | λοιμωξη αναπνευστικου | οξεια σκωληκοειδιτιδα | κατω κοιλη

Νέος τρόπος διάγνωσης του καρκίνου του μαστούΣύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση, ανακαλύφθηκε ότι σε καρκίνο του μαστού, τα καρκινικά κύτταρα απορροφούν ιωδιούχες ουσίες, ουσίες δηλαδή που περιέχουν ιώδιο, με τον ίδιο τρόπο που οι ουσίες αυτές απορροφώνται από τον θυρεοειδή. Φυσιολογικά, τα κύτταρα του μαστού δεν απορροφούν ιωδιούχες ουσίες, εκτός από την περίοδο την κύησης και της γαλουχίας. Η ανακάλυψη αυτή μπορεί να βελτιώσει τόσο τη διάγνωση όσο και την αντιμετώπιση της νόσου.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τους ερευνητές, περισσότερα από το 80% των καρκινικών κυττάρων απορρόφησαν ιωδιούχες ουσίες, σε σχέση με το 20% περίπου των μη καρκινικών κυττάρων που βρίσκονταν γύρω από την περιοχή του όγκου. Κανένα από τα κύτταρα του μαστού χωρίς καρκίνο, δεν απορρόφησε ιωδιούχες ουσίες. Το επόμενο βήμα, είναι η χρήση αυτής της ανακάλυψης με σκοπό την αντιμετώπιση της νόσου.

Τα πλεονεκτήματα της αντιμετώπισης του καρκίνου του μαστού με θεραπεία με ραδιενεργό ιώδιο, δεν έχουν ακόμη αποδειχθεί. Σε αντίθεση με τον καρκίνο του θυρεοειδούς, οι όγκοι στο μαστό μπορεί να είναι αρκετά μεγάλοι ώστε να εξαληφθούν με τον συγκεκριμένο τύπο θεραπείας. Ωστόσο μπορεί να αποδειχθεί αρκετά αποτελεσματική σε συνδυασμό με χειρουργική αφαίρεση του όγκου και άλλες θεραπείες του καρκίνου του μαστού.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.