εμβολιο πνευμονιοκοκκου pneumo 23 | αρρυθμιες | κακωση πλαγιου συνδεσμου | στρεπτοκοκκοσ μεταδοση

Η χαμηλή πίεση μειώνει την πιθανότητα εγκεφαλικούΣύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, μειώνοντας τη συστολική πίεση κάτω από 160 mmHg σε ασθενείς μεγαλύτερους των 60 ετών, μειώνεται η πιθανότητα να προκληθεί αιμορραγικό ή ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο. Ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο προκαλείται όταν ένας θρόμβος ή άλλη αιτία εμποδίζει την ροή του αίματος στον εγκέφαλο, ενώ αιμορραγία στον εγκέφαλο προκαλεί αιμοραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο.

Η έρευνα είχε διάρκεια 5 χρόνια και μελετήθηκαν περίπου 5.000 ασθενείς. Η πιθανότητα, λοιπόν, να προκληθεί εγκεφαλικό επεισόδιο, όταν η συστολική πίεση είναι χαμηλότερη από 160 mmHg σε ασθενείς άνω των 60 ετών, είναι κατά 30% μικρότερη. Αν η πίεση είναι χαμηλότερη από 150 mmHg η πιθανότητα είναι ακόμη πιο μικρή.

Προτείνεται λοιπόν η ευαισθητοποίηση τόσο των ασθενών όσο και των γιατρών σε μια σταθερή προσπάθεια διατήρησης της συστολικής αρτηριακής πίεσης σε επίπεδα χαμηλότερα από 160 mmHg σε ηλικιωμένους ασθενείς, ώστε να μειωθούν σημαντικά τα εγκεφαλικά επεισόδια.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.