συνδρομο ζιογκρεν συμπτωματα | σκωληκοειδίτιδα | πνευμονικοοιδιμα | θηλωμα μυτη | μυς πίσω από το πόδι

Εμβόλιο για τον καρκίνο του στομάχου;Φαρμακευτική εταιρία άρχισε τις κλινικές δοκιμές εμβολίου εναντίον του Helicobacter pylori, βακτηρίου που συμμετέχει σε πολλές περιπτώσεις καρκίνου του στομάχου. Σύμφωνα με την εταιρία, το νέο εμβόλιο που ονομάζεται Helivax και χορηγείται από το στόμα, ήταν ασφαλές στις αρχικές μελέτες, κάτι που σημαίνει ότι έχει ήδη δοκιμαστεί σε μικρό αριθμό εθελοντών.

Πριν λίγα χρόνια είχε προκαλέσει έκπληξη το γεγονός ότι το Helicobacter pylori μπορεί να προκαλέσει κάποιες περιπτώσεις καρκίνου του στομάχου. Βέβαια η μόλυνση από το συγκεκριμένο βακτήριο μπορεί να αντιμετωπισθεί με αντιβιοτικά, ωστόσο είναι τόσο κοινή, που ένα εμβόλιο θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο.

Σύμφωνα με εκπροσώπους της εταιρίας, προς το παρόν δεν υπάρχει εμβόλιο για το συγκεκριμένο βακτήριο, ενώ η κλινική εμπειρία έχει δείξει αυξανόμενη αντοχή του βακτηρίου στα αντιβιοτικά, γεγονός που καθιστά σημαντική την δημιουργία του νέου εμβολίου το συντομότερο.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.