οξεια χολοκυστιτιδα | λιμοξι στο πνευμονα | θηλωματα | ταχυκαρδιεςαιτια | χαμπουργκερ με πατατες θερμιδες

Έρχεται το πρώτο ανδρικό αντισυλληπτικόΜία ομάδα Βρεττανών επιστημόνων ανακοίνωσε σε διεθνές συνέδριο στο Εδιμβούργο οτι σε λίγα χρόνια θα υπάρχει διαθέσιμο το ανδρικό αντισυλληπτικό χάπι. Το χάπι περιέχει την ανδρική ορμόνη τεστοστερόνη και την ουσία δεσογεστρέλη. Ο συνδυασμός αυτός προκαλεί προσωρινή διακοπή παραγωγής σπέρματος.

Το χάπι χορηγήθηκε σε 60 άνδρες στην Σκωτία και στην Σαγκάη της Κίνας και απεδείχθη 100% ασφαλές και δραστικό. Σε όλους τους άνδρες που έλαβαν το χάπι παρουσιάσθηκε αζωωσπερμία ,δηλαδή εξαφάνιση των σπερματοζωαρίων απο το σπέρμα τους, δήλωσε ο Richard Anderson μέλος της ερευνητικής ομάδας. Ας σημειωθεί οτι φυσιολογικά κάθε άνδρας παράγει 1000 σπερματοζωάρια το λεπτό.

Φυσικά δεν αναμένεται το ανδρικό χάπι να αντικαταστήσει το γυναικείο, που θα παραμείνει η πιό δημοφιλής μέθοδος αντισύλληψης. Όμως πιστεύεται οτι θα αποτελεί μία λύση για τις περιπτώσεις εκείνες που δεν θα είναι εφικτή η λήψη του χαπιού απο τις γυναίκες, εξαιτίας υπέρτασης ή άλλων παρενεργειών.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.