χαμπουργκερ χοιρινο θερμιδεσ | φλεγμονη στο εντερο θεραπεια | αεριογόνος γάγγραινα | τι ειναι η αρρυθμια

Έγκυοι, προσοχή στο κακοψημένο κρέας!Η κατανάλωση κακοψημένου κρέατος κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης αυξάνει το κίνδυνο τοξοπλάσμωσης, μιας παρασίτωσης που προσβάλλει το αναπτυσσόμενο έμβρυο.
Στην Ευρώπη υπολογίζεται οτι η τοξοπλάσμωση προσβάλλει ένα στα χίλια νεογέννητα. Μερικά απο αυτά πεθαίνουν απο την λοίμωξη και σε άλλα προκαλούνται σοβαρές μαθησιακές ανωμαλίες και απώλεια της όρασης. Ο μόνος τρόπος πρόληψης της τοξοπλάσμωση είναι η αποφυγή των παραγόντων κινδύνου με κυριότερο αυτό της κατανάλωσης κακοψημένου κρέατος.

Σε πρόσφατο τεύχος του περιοδικού British Medical Journal ο Dr. R. E. Gilbert και οι συνεργάτες του μελέτησαν 252 γυναίκες που προσβλήθηκαν απο τοξοπλάσμωση κατά την εγκυμοσύνη. Υπολόγισαν οτι το 63% των περιπτώσεων οφειλόταν σε μολυσμένο κρέας.

Οι έγκυες που δοκίμαζαν το κρέας πριν μαγειρευτεί, που έτρωγαν σαλάμι , μη παστεριωμένο γάλα η είχαν στενή επαφή με κατοικίδια - κυρίως γάτες – είχαν αρκετά αυξημένη την πιθανότητα μόλυνσης με τοξόπλασμα

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.