Έγκυοι, προσοχή στο κακοψημένο κρέας!

Έγκυοι, προσοχή στο κακοψημένο κρέας!Η κατανάλωση κακοψημένου κρέατος κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης αυξάνει το κίνδυνο τοξοπλάσμωσης, μιας παρασίτωσης που προσβάλλει το αναπτυσσόμενο έμβρυο.
Στην Ευρώπη υπολογίζεται οτι η τοξοπλάσμωση προσβάλλει ένα στα χίλια νεογέννητα. Μερικά απο αυτά πεθαίνουν απο την λοίμωξη και σε άλλα προκαλούνται σοβαρές μαθησιακές ανωμαλίες και απώλεια της όρασης. Ο μόνος τρόπος πρόληψης της τοξοπλάσμωση είναι η αποφυγή των παραγόντων κινδύνου με κυριότερο αυτό της κατανάλωσης κακοψημένου κρέατος.

Σε πρόσφατο τεύχος του περιοδικού British Medical Journal ο Dr. R. E. Gilbert και οι συνεργάτες του μελέτησαν 252 γυναίκες που προσβλήθηκαν απο τοξοπλάσμωση κατά την εγκυμοσύνη. Υπολόγισαν οτι το 63% των περιπτώσεων οφειλόταν σε μολυσμένο κρέας.

Οι έγκυες που δοκίμαζαν το κρέας πριν μαγειρευτεί, που έτρωγαν σαλάμι , μη παστεριωμένο γάλα η είχαν στενή επαφή με κατοικίδια – κυρίως γάτες – είχαν αρκετά αυξημένη την πιθανότητα μόλυνσης με τοξόπλασμα

Διαβάστε επίσης


Μη χάσετε καμμία δημοσίευση!

Γραφτείτε στο NewsLetter του Care


Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα