αεροβιο προγραμμα | ποσο χρονο χρριαζεται για απονευρωση | μυκοπλασμα | μπλε το λευκο γυρω απο το ματι

Ελπίδες για την φυματίωσηΜία καινούργια ομάδα φαρμάκων φαίνεται οτι μπορεί να ξεπεράσει το τεράστιο πρόβλημα της πολυανθεκτικής φυματίωσης. Αν και αυτή η ομάδα φαρμάκων - που ονομάζονται νιτροιμιδαζοπυράνες (ΝΑΠ) – δεν είναι καινούργια, πρόσφατα διαπιστώθηκε οτι σκοτώνουν το μυκοβακτηρίδιο της φυματίωσης στα πειραματόζωα.

Ο Kendall Stover της PathoGenesis Corporation και οι συνεργάτες του απο το Seattle δημοσιεύουν τα αποτελέσματα της χορήγησης του φαρμάκου σε μολυσμένους με μυκοβακτηρίδιο της φυματίωσης επίμυς. Συγκεκριμένα στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού Nature (2000;405:962-966) οι ερευνητές διεπίστωσαν οτι η θεραπευτική δραστικότητα των νιτροιμιδαζοπυρανών είναι εξαιρετική κατά των στελεχών του μυκοβακτηριδίου της φυματίωσης που είναι ανθεκτικά στη κλασσική θεραπεία.

Η φυματίωση παραμένει μία παγκόσμια απειλή που σκοτώνει 2.000.000 ανθρώπους, ετησίως. Το μυκοβακτηρίδιο μπορεί να προσβάλει οποιδήποτε σημείο του σώματος αλλά συνήθως στοχεύει τους πνεύμονες. Πάρα πολλοί άνθρωποι έχουν λανθάνουσα φυματίωση και ουδέποτε εκδηλώνουν ενεργό νόσο.

Η νέα ομάδα των φαρμάκων δεν θα βγεί στην αγορά σύντομα διότι υπάρχουν ακόμα σημαντικά ερωτηματικά ασφαλείας.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.