υψηλες τιμες συκωτιου | εξαγωγη νεογιλων δοντιων | προσθια ραγοειδιτιδα | στραβισμος 2 ετων

Αυξάνει η γονιμότητα στην Μ ΒρετανίαΕνα απο τα σοβαρά πρόβληματα που αντιμετωπίζουν τα ζευγάρια είναι το πρόβλημα της υπογονιμότητας, παρόν σε όλο το δυτικό κόσμο . Ένα απο τα αίτια θεωρείται η διαρκης ελάττωση του αριθμού των σπερματοζωαρίων που οφείλεται πιθανότατα στην καθιστική ζωή και στα χημικά του περιβάλλοντος. Ομως κάποια αισιόδοξα μηνύματα έχονται.

Τα στατιστικά δεδομένα της τελευταίας διετίας δείχνουν οτι αυξήθηκαν οι γεννήσεις στη Βρετανία μετά απο πολλά χρόνια παρά την ελάττωση του αριθμού των σπερματοζωαρίων των Βρεττανών.
‘Εάν η ανδρική γονιμότητα εχει δραστικά ελαττωθεί φαίνεται οτι αυτό έχει αντιρροπισθεί απο άύξηση της γυναικείας γονιμότητας’ υποστήριξε ο Dr. Michael Joffe απο την Ιατρική Σχολή του Imperial College του Λονδίνου.

Συγκεκριμένα ο ερευνητής και οι συνεργάτες του μέτρησαν το χρόνο μέχρι την εγκυμοσύνη σε 1540 ζευγάρια απο το 1961έως το1993. Ως χρόνος μέχρι την εγκυμοσύνη καταμετρήθηκαν οι μήνες μεταξύ της πρώτης επαφής χωρίς προφυλάξεις και της εγκυμοσύνης.

Στα αποτελέσματα που δημοσιεύονται στο Lancet (2000;355:1961-1965, 1928-1929) φαίνεται οτι τα τελευταία χρόνια ελαττώθηκε ο χρόνος μέχρι την εγκυμοσύνη κατα 7%. Οι ερευνητές θεωρούν ακόμη οτι παράγοντες όπως μορφωτικό και κοινωνικοοικονομικό επίπεδο, κάπνισμα και ηλικία των γονέων είχαν περιορισμένη σημασία στην γονιμότητα. Ερμηνεία σε επίπεδο φυσιολογίας για αυτά τα αποτελέσματα δεν προτείνεται στο δημοσίευμα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.