ακροαστικα συμπτώματα | κυστη στον προστατη | κοκκιωμάτωση wegener | σηψαιμια εντερου | αντιβιωση και ρεντμπουλ

Προσπάθεια περιορισμού της κατάχρησης των αντιβιοτικών στις ΗΠΑ.Υπολογίζεται οτι το 1/3 των αντιβιοτικών στις ΗΠΑ χορηγούνται κακώς

Σε μία προσπάθεια για τον έλεγχο των ανθεκτικών στα αντιβιοτικά μικροβίων το Εθνικό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων –CDC- ξεκίνησε μία καμπάνια για τον περιορισμό της απρόσφορης χρήσης αντιβιοτικών. Τον Ιούλιο θα οργανώσει σειρά επιμορφωτικών εκδηλώσεων για τους γιατρούς ουτως ώστε να αλλάξει σιγά-σιγά την φιλοσοφία της ‘υπερσυνταγογράφησης’. Κυριότερο πρόβλημα είναι η προσδοκία πολλών ασθενών για φάρμακα και η ευκολία με την οποία συνηγορούν οι γιατροί σε αυτό, παρά το οτι συχνά δεν ενδείκνυται φαρμακοθεραπεία. Τα αντιβιοτικά είναι πολύ δραστικά στο να σταματήσουν μια μικροβιακή φλεγμονή, όμως είναι ανίσχυρα έναντι ιογενών λοιμώξεων. Αυτό είναι κάτι που δεν κατανοούν οι περισσότεροι ασθενείς και πιέζοντας τους γιατρούς να τους χορηγήσουν όλες τις φορές αντιβιοτικά.

Γιατί όμως η κατάχρηση των αντιβιωτικών έχει τόσο μεγάλη σημασία για την κοινωνία;

Ενα απο τα αποτελέσματα είναι η 'χημική αντεπίθεση' απο τα βακτηρίδια με την ανάπτυξη στελεχών που είναι ισχυρότερα απο τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται κατά αυτών. Χαρακτηριστικά αναφέρεται οτι οταν ανακαλύφθηκε η πενικιλλίνη, λίγες μονάδες του φαρμάκου αρκούσαν για να αντιμετωπίσουν σχεδόν όλα τα μικρόβια. Σήμερα πολλά μικρόβια είναι πλέον ανθεκτικά στην πενικιλλίνη ενώ για αυτά που αντιμετωπίζονται χρειάζεται χίλιες φορές μεγαλύτερη δόση. Ήδη σήμερα έχουν κάνει την εμφάνιση τους στεέχη μικροβίων που δεν αντιμετωπίζονται απο κανένα γνψωστ’ο αντιβιοτικό . 'Υπάρχουν άνθρωποι που πεθαίνουν απο λοιμώξεις που είναι αθεράπευτες στον 21 αιώνα . Αυτό είναι ανήκουστο' δήλωσε ο Dr Stuart Levy του Πανεπιστημίου Tufts. Αντιμέτωποι με ένα διαρκώς αυξανόμενο αριθμό ανθεκτικών στελεχών οι ερευνητές στις φαρμακευτικές εταιρίες πιέζονται να κατασκευάσουν καινούργια αντιβιοτικά. Αυτό που πρέπει να αποφευχθεί είναι η κατάχρηση αυτών των καινούργιων αντιβιοτικών.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.