εντονος πονος στο σημειο αχιλλειου τενοντα | αρρυθμιες συμπτωματα | θηλωμα | παχυ εντερο | vaniga cream

Νέο φάρμακο θεραπείας στην μάχη κατα του καρκίνου.Μια νέα θεραπευτική προσέγγιση δίνει ελπίδα στους ασθενείς με προχωρημένο κακόηθες μελάνωμα. Το μελάνωμα είναι ένα οχι πολυ συχνό νεόπλασμα που εκδηλώνεται κυρίως στο δέρμα αλλά δίνει γρήγορα μεταστάσεις σε όλο τον σώμα. Ο πνεύμων είναι ένα απο τα πρώτα σημεία μετάστασης της νόσου. Υπολογίζεται οτι σε περίπου 50% των ασθενών με προχωρημένο μελάνωμα, το νεόπλασμα επεκτείνεται στον πνεύμονα. Αν συμβεί αυτό η ποιότητα ζωής των ασθενών επηρρεάζεται δραματικά.

Στο περιοδικό Cancer (2000;88) δημοσιεύθηκε εργασία που δείχνει οτι η εισπνοή Ιντερλευκίνης-2 φαίνεται να ενισχύει το αμυντικό σύστημα και να εμποδίζει την εξάπλωση της νόσου στους πνεύμονες. Συγκεκριμένα οι Alexander Enk et al χορήγησαν σε 27 ασθενείς με μελάνωμα, που παρά την χημειοθεραπεία είχαν πνευμονικές μεταστάσεις, Ιντερλευκίνη-2 καθημερινά επι 6 μήνες.

Μετά το τέλος της θεραπείας σε 5 οι μεταστάσεις εξαφανίσθηκαν, σε 8 υποχώρησαν θεαματικά, σε 5 δεν άλλαξε η εικόνα, ενώ στους υπολοίπους οι μεταστάσεις επεκτάθηκαν. Αυτοί που ανταπόκριθηκαν στην θεραπεία είχαν καλή πρόγνωση για τουλάχιστον ένα έτος σε αντίθεση με τους υπολοίπους.
Δυστυχώς η χορήγηση της Ιντερλευκίνης δεν είχε κανένα αποτέλεσμα σε άλλες εντοπίσεις της νόσου πλην των πνευμονικών.

Ακόμη παρουσιασθηκαν δυο κυρίως παρενέργειες απο την χρήση της δηλαδή πυρετός και βήχας, που όμως κανένας ασθενής δεν τα θεώρησε σημαντικά.Ακριβώς για αυτό οι συγγραφείς θεωρούν οτι αυτή η θεραπεία μπορεί να ενσωματωθεί στο αντικαρκινικό οπλοστάσιο μας.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.