ηπατικη εγκεφαλοπαθεια | δασυτριχισμος | Τι γιατρός γράφει εξετάσεις ουρων | αλοιφη για αποστημα

Η ναυτία της εγκυμοσύνης φαίνεται οτι είναι καλή για το έμβρυοΗ ναυτία και οι έμετοι που παρουσιάζονται σε πολλές εγκύους το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, προκαλούν βέβαια δυσάρεστα αισθήματα. Οι έμετοι αυτοί είναι συχνά επίμονοι εμφανίζονται οποιαδήποτε ώρα της ημέρας και σπανιότατα προκαλούν σοβαρά προβλήματα. Κατά περιεργο τρόπο μάλιστα νεώτερα δεδομένα δείχνουν οτι αυτές οι γαστρεντερικές διαταραχές φαίνεται να είναι πολυ ευνοϊκές για το έμβρυο.

Ηταν γνωστό ήδη απο προηγούμενες μελέτες οτι η έλλειψη ναυτίας και εμέτων συνοδευόταν με αυξημένο κίνδυνο αποβολών, προώρων τοκετών καθώς και παιδιών ελλιποβαρών κατα την γέννηση.

Στο πρόσφατο τεύχος του περιοδικού Obstetrics and Gynecology σε μελέτη που έγινε σε πειραματόζωα απο την Rachel Huxleya, διεπιστώθη αυξημένη παραγωγή ‘τροφικών’ ορμονών (IGF-1 και ινσουλίνης). Φαίνεται πως αυτές οι ορμόνες ‘καταναλώνονται’ απο την μέλλουσα μητέρα όταν διατρέφεται με πολλές θερμιδες και δεν επιτελούν το σκοπό τους που είναι η ανάπτυξη του εμβρύου. Μετά το πρώτο τρίμηνο το έμβρυο είναι σε θέση μόνο του να ‘πάρει’ το ποσό των ορμονών που είναι απαραίτητο και έτσι οι έμετοι παύουν.

Φαίνεται λοιπόν οτι οι έμετοι του πρώτου τριμήνου της εγκυμοσύνης τελικά παραδόξως ‘σιτίζουν’ τα εμβρυα το κρίσιμο πρώτο τρίμηνο και υπόσχονται καλή συνέχεια.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.