Μπερδεμένα έντερα ασθενεια | Ογκος στο στομαxι | πολυουρια προεμμηνορρυσιακο συνδρομο

Η κατάχρηση των αντιβιοτικών έχει επιπτώσεις.Σε μία προσπάθεια να ελεγχθεί η μεγάλη εξάπλωση των πολυανθεκτικών μικροβίων, αξιωματούχοι του Κέντρου Ελέγχου Νόσων (CDC) των ΗΠΑ εξέδωσαν οδηγία προς τους γιατρούς με την σύσταση να σταματήσουν να συνταγογραφούν αντιβιοτικά όταν αυτά δεν είναι απαραίτητα.

Ο διευθυντής του αρμόδιου γραφείου του CDC, Dr Richard Besser υπεστήριξε οτι συνταγογραφούνται ετησίως άχρηστα η απρόσφορα αντιβιοτικά αξίας 50.000.000 $. Αυτό συμβαίνει διότι η πίεση που ασκείται στον γιατρό απο τον ασθενή για χορήγηση αντιβιοτικών είναι μεγάλη. Συγκεκριμένα ο ασθενής συχνά δεν αισθάνεται ‘ασφαλής’ αν δεν του χορηγηθούν αντιβιοτικά.

Τα περισσότερα χορηγούνται για αδιευκρίνιστες λοιμώξεις αναπνευστικού, για ωτίτιδα, βρογχίτιδα, φαρυγγίτιδα. Στίς περισσότερες περιπτώσεις οι λοιμώξεις είναι ιογενείς και συνεπώς τα αντιβιοτικά είναι παντελώς άχρηστα στην καλύτερη περίπτωση.

Οι επιπτώσεις όμως αυτής της κατάχρησης είναι πολύ σημαντικές για την δημόσια υγεία διότι προάγουν την δημιουργία μικροβίων ανθεκτικών σε μεγάλη γκάμα αντιβιοτικών. Αυτό γίνεται λόγω μετάλλαξης στο γενετικό υλικό των μικροβίων.

Βέβαια αν η κατάχρηση αντιβιοτικών στις ΗΠΑ αποτελεί πρόβλημα δημόσιας υγείας, στην χώρα μας το πρόβλημα είναι σημαντικότερο επειδή η χορήγηση αντιβιοτικών γίνεται ανεξέλεγκτα. Εάν δεν ληφθούν κατάλληλα μέτρα για την ορθή λήψη των αντιβιοτικών δεν θα είναι μακριά η ημέρα που θα θυμίζει την προ αντιβοτικών εποχή.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.