βιταμινη β1 | ηπατικη εγκεφαλοπαθεια σκυλου | σκολίωση

Ελπίδες νέας θεραπείας για τη νόσο Αλτσχάιμερ.Ελπίδες για 25 εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο και 100.000 Ελληνες που θεωρείται ότι πάσχουν από γεροντική άνοια έδωσε ανακοίνωση που έγινε στη διάρκεια συμποσίου στα πλαίσια του 26ου Πανελλήνιου Ιατρικού Συνεδρίου.

Πιο συγκεκριμένα η καθηγήτρια του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Αλτσχάιμερ, κ.Τσολάκη Μάγδα ανέφερε ότι νέα φαρμακευτική ουσία, χορηγούμενη στην αρχή της νόσου, μπορεί να καθυστερήσει την εξέλιξη της, ενώ σε μεσαία και προχωρημένα στάδια της νόσου βελτιώνει την κατάσταση του ασθενούς προσφέροντας την δυνατότητα στους πάσχοντες να αυτοεξυπηρετούνται, να επικοινωνούν με τα συγγενικά τους πρόσωπα και σε ορισμένες περιπτώσεις να αποκτήσουν την ικανότητα να κυκλοφορούν χωρίς κίνδυνο.

Οι νέες φαρμακευτικές ουσίες είναι αναστολείς της ακετυλοχολινεστεράσης, που είναι υπεύθυνη για την καταστροφή της ακετυλοχολίνης (βασικός νευροδιαβιβαστής), με κύριο εκπρόσωπο των νέων φαρμάκων την ριβαστιγμίνη.

Η νόσος Αλτσχάιμερ πέρα από το ότι απασχολεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού αποτελεί και τέταρτη αιτία θανάτου στη δύση μετά από τις καρδιακές παθήσεις, τον καρκίνο και τα εγκεφαλικά επεισόδια.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.