Ελπίδες νέας θεραπείας για τη νόσο Αλτσχάιμερ.

Ελπίδες για 25 εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο και 100.000 Ελληνες που θεωρείται ότι πάσχουν από γεροντική άνοια έδωσε ανακοίνωση που έγινε στη διάρκεια συμποσίου στα πλαίσια του 26ου Πανελλήνιου Ιατρικού Συνεδρίου.

Πιο συγκεκριμένα η καθηγήτρια του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Αλτσχάιμερ, κ.Τσολάκη Μάγδα ανέφερε ότι νέα φαρμακευτική ουσία, χορηγούμενη στην αρχή της νόσου, μπορεί να καθυστερήσει την εξέλιξη της, ενώ σε μεσαία και προχωρημένα στάδια της νόσου βελτιώνει την κατάσταση του ασθενούς προσφέροντας την δυνατότητα στους πάσχοντες να αυτοεξυπηρετούνται, να επικοινωνούν με τα συγγενικά τους πρόσωπα και σε ορισμένες περιπτώσεις να αποκτήσουν την ικανότητα να κυκλοφορούν χωρίς κίνδυνο.

Οι νέες φαρμακευτικές ουσίες είναι αναστολείς της ακετυλοχολινεστεράσης, που είναι υπεύθυνη για την καταστροφή της ακετυλοχολίνης (βασικός νευροδιαβιβαστής), με κύριο εκπρόσωπο των νέων φαρμάκων την ριβαστιγμίνη.

Η νόσος Αλτσχάιμερ πέρα από το ότι απασχολεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού αποτελεί και τέταρτη αιτία θανάτου στη δύση μετά από τις καρδιακές παθήσεις, τον καρκίνο και τα εγκεφαλικά επεισόδια.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση