οισοφαγιτιδα | pagreatitida | aha ακμη | καρκινος αιδιου συμπτωματα | aids απο δαγκωμα σκυλου | λεπτοι μηροι

Αύξηση στα οστεοπορωτικά κατάγματα.Υπερδιπλάσιάστηκαν την τελευταία 15ετία τα κατάγματα του ισχίου που είναι αποτέλεσμα οστεοπόρωσης, ενώ με ρυθμό 7% αυξάνονται γενικά τα κατάγματα που σχετίζονται με την οστεοπόρωση.

Η οστεοπόρωση είναι ένα νόσημα των οστών που χαρακτηρίζεται από προοδευτική «αποδυνάμωση» του οστού με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος των καταγμάτων. Συγκεκριμένα το φυσιολογικό οστό αποτελείται από ένα πλέγμα κολλαγόνου και αλάτων ασβεστίου. Στην οστεοπόρωση υπάρχει απώλεια αυτών των δύο στοιχείων, με αποτέλεσμα το οστό να γίνεται ασθενέστερο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που έγινε στη διάρκεια επιστημονικού συμποσίου στα πλαίσια του 26ου Πανελλήνιου Ιατρικού Συνεδρίου, ο πρόεδρος της Ελληνικής εταιρίας Μεταβολισμού των Οστών, ρευματολόγος κ.Δ.Καρράς ανέφερε ότι εκτός από την μειωμένη οστική πυκνότητα και άλλοι παράγοντες ευθύνονται για τα συγκεκριμένα κατάγματα, όπως η καθιστική ζωή, που μέχρι τώρα δεν είχαν αξιολογηθεί.

Πρόσθεσε ακόμη ότι η ανάγκη έναρξης θεραπείας για την οστεοπόρωση εξαρτάται από τίς εξής παραμέτρους : την οστική πυκνότητα (Όσο μεγαλύτερη είναι τόσο ισχυρότερα είναι τα οστά..Φυσιολογικά υπάρχει αύξηση της οστικής πυκνότητας μέχρι τα 25 έτη της ζωής, ενώ μετά τα 35 χρόνια άνδρες και γυναίκες χάνουν 0,3% οστικής μάζας το χρόνο.), την ύπαρξη προηγούμενων καταγμάτων, την ύπαρξη άλλων παραγόντων κινδύνου, όπως η παρατεταμένη ακινητοποίηση και η γενικότερη αδυναμία του μυικού συστήματος καθώς και η μέτρηση της οστικής απορρόφησης.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.