συχνοουρια και τσουξιμο | ουρικο οξυ στην εγκυμοσυνη | συμπτωματα μυκοπλασμα | εσω πλαγιος συνδεσμος

Η βιταμίνη Α είναι προστατευτική έναντι του καρκίνου.Ενα γονίδιο που ονομάζεται RAR-beta-2 ,θεωρείται οτι εμποδίζει την ανάπτυξη των όγκων, φαίνεται οτι αδρανοποιείται σε μερικούς τύπους νεοπλασμάτων περιλαμβανομένου και του καρκίνου του μαστού. Ο Martin Widschwendter και οι συνεργάτες του μελέτησαν την επίδραση μιας μορφής της βιταμίνης Α , του ρετινοϊκού οξέος (ΑΤRΑ) στο γονίδιο.

Συγκεκριμένα χορήγησαν ATRA σε μεγάλες δόσεις και διεπίστωσαν οτι τουλάχιστον σε κάποιες μορφές καρκίνου του μαστού (απο τις συνολικά 16) ασκεί σημαντική αντινεοπλασματική δράση, ενεργοποιώντας το γονίδιο RAR-beta-2.

Οι ερευνητές στην εργασία τους που δημοσιεύθηκε στο Journal of the National Cancer Institute (2000;92:780-781, 826-832) θεωρούν οτι είναι πολύ πιθανόν η χορήγηση ρετινοϊδών να έχει σημαντική αντικαρκινική δράση και σε άλλα νεοπλάσματα.

Στο editorial πάντως του ίδιου περιοδικού διατυπώνεται η άποψη απο τον Michael B. Sporn, του Dartmouth Medical School in Hanover, New Hampshire οτι προς το παρόν όμως, η συστηματική χορήγηση τόσο μεγάλων δόσεων ρετινοϊδών όπως αυτές που χορηγήθηκαν απο τους ερευνητές δεν είναι εφαρμόσιμη διότι πιθανώτατα έχει άλλες παρενέργειες.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.