πιεση 15 | ιλεος εντερο θεραπεια | εμφυσημα | ασκησεις για τριτη ηλικια

Αρωματοθεραπεία


Σύντομη περιγραφή - ορισμός

Η αρωματοθεραπεία ασχολείται με την επίτευξη ευεξίας μέσω της χρήσης αγνών αιθερίων ελαίων, που αποστάζονται από διαφορετικά μέρη ενός φυτού. Πιο συγκεκριμένα, η αρωματοθεραπεία είναι η ιοντοφόρηση των αιθερίων ελαίων που προέρχονται από την απόσταξη φυτών ή φρούτων.

Ενδείξεις

Οι ιδιότητες των αιθερίων ελαίων είναι εκείνες που κάνουν την αρωματοθεραπεία μια πολύ καλή μέθοδο αντιμετώπισης διαφόρων προβλημάτων. Τα αιθέρια έλαια χαρακτηρίζονται από τρεις ιδιότητες:την ικανότητα εισχώρησής τους στο δέρμα, τις αντισηπτικές ιδιότητες και τέλος τις θεραπευτικές ιδιότητες του φυτού που τα παράγει. Έτσι υπάρχουν αιθέρια έλαια τα οποία χρησιμοποιούνται στην αισθητική και διαθέτουν τονωτικές, αναπλαστικές, καταπραϋντικές, επουλωτικές και άλλες πολύ θετικές για το δέρμα ιδιότητες.

Αντενδείξεις

Η αρωματοθεραπεία αντενδείκνυται σε βεβαιωμένες αλλεργίες.

Διενέργεια

Η μέθοδος διενεργείται απλά με την ιοντοφόρηση, μέσω εφαρμογής γαλβανικού ρεύματος, των επιλεγμένων αιθερίων ελαίων, ανάλογα με την κάθε περίπτωση και τις ζητούμενες ιδιότητες.

Ανεπιθύμητες ενέργειες

Δεν υπάρχουν ανεπιθύμητες καταστάσεις όταν η χρήση των αιθερίων ελαίων γίνεται με φειδώ και γνώση.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.