βλενες εντερου | εμφύσημα | μυλη κυηση | TKE 37 | κοπρανα στο εντερο φαρμακα | τι ειναι το πτυελο

Μάλαξης χειρισμοί - θωπεία


Σύντομη περιγραφή - ορισμός

Πρόκειται για χειρισμό της μάλαξης, ο οποίος ανήκει στην κατηγορία των πιέσεων. Είναι μια αργή, ρυθμική κίνηση κατά την οποία τα χέρια του θεραπευτή έχουν μια απλή επαφή με το δέρμα και μπορεί να εκτελεστεί με τις παλάμες των χειρών στις μεγάλες επιφάνειες ή με τους αντίχειρες και τα δάκτυλα στις μικρότερες επιφάνειες. Η πίεση που εξασκείται στις θωπείες εξαρτάται από την έκταση της περιοχής στην οποία εφαρμόζεται καθώς και το πάχος του δέρματος στην περιοχή εκείνη. Η θωπεία είναι ένας επιφανειακός χειρισμός μάλαξης, ο οποίος μπορεί να παρεμβληθεί μεταξύ εντονότερων χειρισμών μάλαξης.

Τι επιτελεί

Η θωπεία ως χειρισμός διευκολύνει την κυκλοφορία των τριχοειδών, δρα διεγερτικά στην κίνηση της λέμφου αλλά και του φλεβικού αίματος, δρα καταπραϋντικά και χαλαρωτικά όσο αφορά την ένταση των μυών και έχει κατευναστική επίδραση στις νευρικές απολήξεις των αισθητικών νεύρων.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.