θεραπεια αρθριτιδας | αιμαγγειωμα στο υπαρ | ανατομια σωματος | χρονια ρινιτιδα | σύνδρομο klinefelter

Μάλαξης χειρισμοί - γενικά


Σύντομη περιγραφή - ορισμός

Χειρισμοί μάλαξης είναι οι κινήσεις που εκτελούνται από τα χέρια του θεραπευτή στην επιφάνεια του δέρματος και μέσω αυτού στους υποκείμενους ιστούς. Οι χειρισμοί της μάλαξης μπορεί να είναι στατικοί, δηλαδή στο ίδιο σημείο, ή προοδευτικοί και διαφέρουν όσο αφορά την συχνότητα που εφαρμόζονται καθώς και την ένταση και πίεση που εξασκείται στην επιφάνεια εφαρμογής.

Διάκριση χειρισμών - Πως γίνονται

Οι χειρισμοί της μάλαξης διακρίνονται σε τρεις κατηγορίες: τις πιέσεις, τις πλήξεις και τις δονήσεις.

Οι χειρισμοί ακολουθούν πάντοτε τη διεύθυνση των μυϊκών ινών και φλεβών, ενώ κατά τη διάρκεια εφαρμογής της μάλαξης, η έναρξη γίνεται με τους πιο ήπιους χειρισμούς και προοδευτικά αυξάνεται, μέχρι να φτάσει στη μεγαλύτερη δυνατή ενέργεια που προσφέρεται από τους πιο έντονους χειρισμούς.

Τι προσφέρουν

Κάθε χειρισμός, ανάλογα με την ένταση και πίεση με την οποία εκτελείται προσφέρει άμεση ενέργεια στην περιοχή που εφαρμόζεται και ευεργετικά αποτελέσματα τόσο στο μυϊκό όσο και στο κυκλοφορικό σύστημα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.