Εφαρμογή μάλαξης τύπου Βίλχεμ Ράιχ

Σύντομη περιγραφή – ορισμός

Πρόκειται για είδος μάλαξης που εισήγαγε ο Βίλχεμ Ράιχ, μαθητής του Φρόυντ, και σκοπός της είναι να βοηθήσει στη διάλυση της – κατά τον Ράιχ – “σωματικής πανοπλίας”, δηλαδή τις υποσυνείδητες μυϊκές συσπάσεις που γίνονται ως άμυνα απέναντι σε καταπιεσμένα συναισθήματα.

Ενδείξεις

Η μάλαξη αυτού του τύπου χρησιμοποιείται σε άτομα που πάσχουν από καταπιεσμένα συναισθήματα με αποτέλεσμα να προκαλούνται μυϊκές συσπάσεις στον κορμό, το λαιμό ή το κεφάλι ως υποσυνείδητη άμυνα του ατόμου. Μαλάσσοντας αυτές τις περιοχές και κάνοντας ταυτόχρονα προφορική ανάλυση των συναισθημάτων που υπάρχουν, γίνεται μια προσπάθεια να απελευθερωθεί το σώμα έτσι ώστε να γίνει πιο ευαίσθητος και ζωντανός δέκτης των εσωτερικών αισθημάτων.

Αντενδείξεις

Η μάλαξη αντενδείκνυται σε βεβαιωμένες καταστάσεις υγείας όπως καρδιά, υψηλή πίεση αίματος, οιδήματα, επίσης όταν υπάρχουν μολύνσεις του δέρματος, κάψιμο ή ερεθισμός από τρίχες.

Διενέργεια

Η μέθοδος διενεργείται μέσω έντονης παλμικής κίνησης σε περιοχές – κλειδιά του κορμού και του λαιμού ή με οξείς πιέσεις, με το δάκτυλο, που σκοπό έχουν να ερεθίσουν ορισμένα αντανακλαστικά. Διενεργείται από εκπαιδευμένους θεραπευτές, λόγω της δύναμης που έχει να απελευθερώνει συναισθηματική ενέργεια και η διάρκεια της μάλαξης, που γίνεται σε κάθε περιοχή, διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο και κρίνεται από τον θεραπευτή.

Ανεπιθύμητες ενέργειες

Κατά τη διενέργεια αυτού του τύπου μάλαξης μπορεί να προκληθεί συναισθηματικά έντονη αγωνία, λόγω απελευθέρωσης μορφών συναισθηματικής ενέργειας.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση